ÄLÄ-singlen julkaissut Pyrythekid: ”Suomessa hyvät grimebiisit voi laskea yhden käden sormilla”

Verneri Linna

Pyrythekid haluaa nostaa omalla grime-kappaleellaan genren tasoa.

Nosteessa oleva Pyrythekid yllättää toisella Monspin kautta julkaisemallaan singlellä. Uusi kappale ÄLÄ on nimittäin artistin aiemmasta tuotannosta erottuen todellinen grime-leka.

Pyrythekid kertoo fiilistelleensä singlen edustamaa soundia noin vuoden ajan. Jyväskyläläisen tämänhetkisiin suosikkeihin lukeutuu muun muassa brittiläisen D Double E:n Deeper Deeper, mutta suomalaisessa grimessä ei hänen mielestään ole ollut hehkuttamista.

– Suomessa hyvät grimebiisit voi laskea yhden käden sormilla. Halusin tehdä paremman, Pyrythekid sanoo.

Tuoreen singlen biitistä vastaa Onni.flp, jonka tuotantoa kuultiin myös Pyrythekidin viimevuotisen debyytin Irti-raidalla. Ensimmäisen albumin seuraajaa ei tarvitse odottaa enää kauaa, sillä toinen levy on jo loppusuoralla.

Pyrythekidin ura on nousukiidossa, kuten Gettomasan ja Axel Kalan kanssa tehdyn Epäkohtelias-kappaleen yli 1,5 miljoonaa striimiä osoittavat. Onko suosio tuonut YleX:n Läpimurto 2021 -yleisöäänestyksen voittaneelle artistille suorituspaineita?

– No ei ehkä suorituspaineita, mutta kyllä Epäkohteliaan jälkeen piti asennoitua siihen että seuraava biisi ei tule olemaan välttämättä yhtä iso. Pääasia että saa näitä biisejä pihalle ja että jengi digaa.

Tsekkaa tuore video alta. Kuvauksesta vastaa Verneri Linna.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.