2nen vaihtoi levy-yhtiötä – uutena labelina toimii Liiga Music

Karim Awad

Tiihosen talli laajenee.

Jare Tiihosen perustama Liiga Music julkistanut uuden tulokkaan rosteriinsa. Tuore kiinnitys on 2nen, joka on tehnyt musiikkia jo vuodesta 2010.

2nen eli Tuukka Hätinen on Liiga Musicin historian kolmas sainaus. Kymmenen vuoden ikäisen levy-yhtiön muita artisteja ovat vantaalainen Lukas Leon ja lahtelainen Tomi Amor.

27-vuotias espoolainen on aiemmin levyttänyt Nikolai Alhon luotsaamalle 325 Medialle, joka julkaisi artistin LEGENDASTATUS-debyyttialbumin syksyllä 2019. Samoihin aikoihin 2nen kertoi Klangille Tiihosen olevan yksi niistä artisteista joille hän itse antaisi albuminsa nimen mukaisen statuksen.

– Tiihonen slaidas mun dm:ään ja kerto et diggas LEGENDASTATUS-debyyttiä. Kysyi onko kiinnostusta tehdä yhteistyötä Liiga Musicin kanssa, 2nen kertaa yhteistyön alkua.

Tiihonen ei kuitenkaan ollut ainoa jonka kiinnostuksen 2nen oli onnistunut herättämään. Tarjouksia tuli muualtakin.

– Oli vain pakko luottaa omaan gut feelingiin. Mä oon rap-artisti ja Liiga on hiphop-labeli, joten sinne sainaaminen tuntui luontevalta.

Liiga Musicin uusimman tulokkaan ensimmäisenä julkaisuna labelilla toimii tuplasingle, joka sisältää kappaleet MVP ja Mullassa. MVP:tä on ollut tuottamassa Nikolai Alho eli NIKOREALLYMADETHIS, joten kaksikon yhteistyö ei katkennut levy-yhtiön vaihtamiseen.

– Mulle oli tärkeetä että nimenomaan Nikolain tuottama biisi on myös ensimmäinen Liigan kautta julkaistu biisi. Homman kruunasi se että LX-Beats, joka oli ensimmäinen minulle merkittävä tuottaja joka way back lähetti mulle biittejä, teki rummut kappaleeseen.

Jyväskyläläislähtöinen LX-Beats a.k.a. Rekami ei ole mukana ainoastaan tuottajana, sillä hän pääsee itsekin ääneen tuplasinglen toisella raidalla. Sen biitistä taas vastaa OTAVA.

– Jare tutustutti mut Otavaan, joka on nuori up-and-coming -tuottaja.

2nen kertoo kakkosalbuminsa olevan viimeistelyä vaille valmis. NIKOREALLYMADETHIS on miksannut koko levyn ja sillä tulee olemaan MVP:n lisäksi muitakin heidän yhdessä tekemiään biisejä.

– Lisää musaa on tulossa pian. Just nyt haluaa vaan nautiskella tästä hetkestä ja tästä julkasusta.

2nen julkaisee kaksoissinglensä perjantaina 1. lokakuuta. Motivaatioanthemiksi kuvaillulle MVP-kappaleelle on tiedossa samassa yhteydessä video, jonka on ohjannut Shueib Dahir.