11 kappaletta ja 23 tekijää – tältä kuulostaa Venetian debyyttilevystä tehty deluxe-versio VentsuWorld

Kokonaisuudella kuulaan aiempaakin laajempi artistikattaus.

Kaikki alkoi meemisivustosta.  Tämän jälkeen monimuotoinen VENETIA-konsepti on kasvanut albumiksi sekä klubi-illoiksi, saaden nyt jatkoa aiemmin tänä vuonna julkaistun albumin deluxe-versiolla VentsuWorld.

Vastaavana tuottajana toimiva Venetia kuvailee konseptia seuraavasti.

– VENETIA-albumi oli uudenlainen konsepti Suomen musiikkiskenessä, sillä itse julkaisijana en esiinny millään albumin biisillä artistina tai tuottajana. Oma roolini albumilla on ollut toimia vastaavana tuottajana. VentsuWorld-projekti on toteutettu tuolla samalla periaatteella kuin aikasempi levykin siis, projektin suurin tarkoitus on tuoda underground artisteja yhdessä parrasvaloon.

Tänään julkaistulla projektilla esiintyy jälleen suuri artistikattaus jossa on yhteensä viisitoista  artistia ja kahdeksan eri tuottajaa. Projekti on hyvin rap-painoitteinen, mutta omaa kokeellisia vivahteita suurimassa osaa kappaleista. Kokonaisuudelta julkaistiin ennen koko projektia kaksi singleä, Uppii ja Aurinkoa Remix.

Deluxella kuullaan ensimmäiseltä projektilta tuttuja nimiä sekä muutamia uusia tulokkaita. Mukana ovat tällä kertaa FETTI, WavyDave, Yacine, JACQUES, glögmann, BABYNEO, Seteli, LILYAYO, Dizzy, Mikael Laurent, Kunta ja SMURDHY. Mukaan ovat pompanneet vierailevina artisteina myös SAFIRA, Nelma U sekä ranskalaisartisti Yasmine Ase.

– Artistikattaus on siis laajentunut ja ollaan tuotu uusia artisteja mukaan tätä projektia varten, Venetia toteaa.

Levyn tuottajina ovat toimineet kokonaisuudella Kris, Andrea, Flare, ALTO, Tix, LUKAS sekä Plaino. Idea tänään julkaistuun kokonaisuuteen syntyi jo ensimmäisen albumin tekoprosessin aikana.

– Idea tähän deluxe-levylle syntyi jo hyvin varhain ensimmäisen albumin teko prosessin aikana kun meillä oli paljon hyviä biisejä, mutta ei vaan viititty laittaa liikaa biisejä yhdelle projektille, Sitten kesän aikana käytiin äänittämässä noita uusia artisteja näille biiseille ja tekemässä pari täysin uuttakin biisiä. VentsuWorld-projektilla kuullaan siis yksitoista kappaletta sekä intro.

Fokus-single albumilla on biisi nimeltä Älä Huoli Siit. Kappaleen kuvaillaan olevan pohjaltaan jenkkityylinen rap-biisi.

– Kappaleessa on keskitytty koukuttavaan rap kertsiin sekä koviin verseisiin. Kappaleen teema on vähän toksinen mutta hyvällä maulla.

Nappaa kokoonpanon uusi projekti haltuun alta ja tutustu biisien välityksellä viimeistään nyt uusiin artistilupauksiin.