Musiikki ja psykologia yhtenä sävelenä – haastattelussa Almaz

Tulokkaan debyyttisingle on kunnianosoitus viettelevälle energialle ja antautumisen tunteelle.

Almaz on suomalaisetiopialainen laulaja-lauluntekijä, joka välittää monia eri tunteita musiikissaan useamman eri genren kautta. Oivaltavilla sanoillaan ja harmoniarikkaalla laulamisellaan, hän haluaa edistää englanninkielistä R&B-musiikkia.

Artistitulokas painottaa musiikissaan samaistuttavuutta ja etsii inspiraatiota sekä omasta elämästään että muiden monimutkaisista tunneuniversumeista. Laulajan kappaleet yhdistävät virheettömästi musiikkia ja psykologiaa. Sanat iskevät kuuntelijan mieltä, kun taas instrumentaalit ja ääniominaisuudet, etenkin Almazin ääni, iskevät kuuntelijan sielua.

– Oon lapsesta asti kirjottanut runoutta, joka sit ajan kanssa pariutu mun äänen kanssa. Laulanut oon pienestä asti ja kokoajan, isoveljen piti muuttaa pois kotoa kun ei jaksanu kuunnella! Englanti on taas mun toinen kieli ja tuntuu et osaan kirjottaa luovemmin sillä. On kyllä suunnitteilla kirjottaa myös suomeks tai jopa yhdistellä molempia kieliä yhdessä biisissä.

Artistin ensimmäinen sinkkujulkaisu Give and take kehottaa kuuntelijoita hyväksymään tunteensa täysin, ja ikään kuin päästää irti ja heittäytyä niitä kohti.  Todellisien tunteiden hyväksymistä, samalla kun avautuu uusille suhteille ja tunteille. Single tuli saataville viime perjantaina, 4. elokuuta. Laulaja-lauluntekijä työskenteli House of Tušonin kanssa edellisenä vuonna hienovaraisen indie-albumin, Tušon Tales, Vol.1, parissa, joka kattoi useita genrejä. Tällä kertaa hän suosii tarttuvia sanoituksia ja R&B-vaikutteisia harmonioita.

– Mukavimmilta tuntuvat genret vaihtelee aika ajoin, mutta sanoisin rnb:n olevan tällä hetkellä itselle mieluisin. Saa leikkiä harmonioilla ja äänellä ylipäätään vapaasti ja olla niin dramaattinen kun huvittaa.

Pohjois-Savosta Helsingin skeneen ponnistanut kuopiolainen, kehittää kappaleitaan yksi kerrallaan suurella huomiolla. Inspiraation lähteinä toimivat lähinnä rakkaus ja ihastuminen sekä kaikki niiden vivahteet. Suhteet ovat hänelle edelleen tärkeitä, ja hän löytää inspiraatiota monesta eri lähteestä, myös jopa kaduilla vastaantulevista ihmisistä.

– Uniikit, omaa tietä kulkevat naisartistit kuten Erykah Badu, Lianne la Havas ja Tanarélle on suuria inspiraation lähteitä! Neo-soul ja rnb genreinä houkuttelee muutenkin tosi paljon, niissä on joku mikä resonoi. Rnb:ssä tykkään tästä old school-biittien trendistä, joka nyt on nousussa. Haaveilen myös siitä, että saisin yhdistettyä jotenkin etiopialaisen musiikkimaailman omiin biiseihin.

Nykyään Helsinkiin sijoittunut artisti esiintyi äskettäin Ö Festissä ja kertoi, että hän aikoo jatkaa eri genrejen tutkimista debyyttisinkkunsa julkaisun jälkeen. Hän lupaa tarjoavansa kuuntelijoilleen lisää myöhemmin tänä vuonna ja on halukas ja kiinnostunut tekemään yhteistyödä muiden kanssa, eteenkin räppäreiden kanssa.

– Uudet kuuntelijat toivotan tervetulleiks ihanalle, tunteikkaalle, sensuellille ja välillä myös kipeelle matkalle mun ja mun musiikin kanssa. Toivon että löydätte samaistumisen pisteitä omasta elämästänne. Mua tähän asti tukeneille lähetän suuren halin, pusun ja kiitoksen mun inspiroimisesta ja kannustamisesta!