Mikael Gabrielin monipuolinen paluu: uusi single ja virtuaaliravintola Gabriel’s Pizza

Mikael Gabriel laivalla.
Ruotsinlaiva-singlen taustalla piilee syvä tarina, kun Mikael Gabriel ilmoittaa myös virtuaaliravintolastaan.
Samu Hintsa

Mikael Gabriel palaa musiikin huipulle uuden singlensä kera ja astuu samalla ravintolamaailmaan Gabriel’s Pizzan myötä.

Suomen musiikin moniottelija Mikael Gabriel on jälleen otsikoissa tuoden uutta luovaa energiaa niin musiikin kuin ravintolamaailman kentille. Viime viikolla artisti julkaisi odotetun singlensä, Ruotsinlaiva, tehden samalla paluun musiikkiskenen keskipisteeseen vuoden julkaisutauon jälkeen. Nyt hän on myös ilmoittanut astuvansa ravintolamaailmaan avaamalla oman virtuaaliravintolan, Gabriel’s Pizzan.

Ruotsinlaiva-singlen taustalla piilee syvällinen tarina ja innoitus. Mikael Gabriel kertoo, että laulu syntyi seuratessaan Atlantin yli soutaneen Jari Saarion vaikuttavaa matkaa. Kappale, vaikka käsitteleekin lapsuuden pelkoja uppoavaa laivaa kohtaan, peilaa artistin sanojen mukaan laajempaa huolta maapallon tilasta.

– Tuntuu, kuin olisimme tällä hetkellä kaikki yhdessä isossa laivassa, jossa välillä yritämme harhauttaa huolestuneet ajatuksemme muualle, mutta lopulta mielen valtaa epävarmuus siitä, mitä huominen tuo tullessaan, kuvailee Mikael Gabriel.

Samalla artisti ilmoittaa uudesta liikkeestään ravintolabisnekseen. Gabriel’s Pizza tarjoaa Detroit-henkistä pannupizzaa, joka on kehitetty yhteistyössä Munchfamin ja Michelin-kokki Pertti Kallioisen kanssa. Pizzat ovat tilattavissa ainoastaan Woltista, ja lanseeraus tapahtuu ensin pääkaupunkiseudulla, laajeten myöhemmin yli 30 paikkakunnalle ympäri Suomea.

Mikael Gabrielin intohimo musiikkiin ja ruokaan heijastuu myös itse konseptiin.

– Olen itse ollut aina suuri pizzan ystävä, erityisesti jenkkipizzan. Myös ravintola-ala on kiinnostanut pitkään, ja olen haaveillut siitä, että voisin urani aikana tehdä jotain näihin liittyvää, paljastaa artisti.

Gabriel’s Pizza ei ole pelkkä pizza, vaan se on suunniteltu jaettavaksi ja tarjoillaan foliossa, jossa sen voi halutessaan lämmittää uudelleen. Kappaleen tavoin myös pizzan taustalla on tarina yhteistyöstä Munchfamin kanssa ja kokkimestari Pertti Kallioisen osaamisesta, joka on tunnettu muun muassa Pizza Cartel -brändistään.

Lähes vuosikymmenen ajan kotimaisten artistien ykkösnimiin lukeutuva artisti odottaa innolla, että yleisö pääsee maistamaan niin hänen uutta musiikkiaan kuin myös Gabriel’s Pizzan herkkuja ympäri Suomen.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.