Joutsenolaislähtöiset Alkemistit tekevät nousua – Redrama yllättää suomenkielisellä rap-singlellä

Alkemistit-yhtyeen Ville Kultanen (Kettu-Golden) koskettimissa ja Matti Kortelainen (KortsumMasa) mikissä.
Alkemistit-yhtyeen perusta on hyvä yhteishenki. Kuvassa koskettimissa Kettu-Golden ja mikissä KortsumMasa.

Alkemistit-yhtyeen tuoreella singlellä kuullaan myös suomiräpin pioneeria Redramaa, joka räppää suomenkielellä.

Joutsenolaislähtöinen kuusihenkinen rytmiryhmä Alkemistit on julkaissut uuden singlen nimeltä Vasta Synty Nyt. Tuore rap-kappale keskittyy nykyhetken teemaan ja on ensimmäinen single tulevalta Zenofiction-albumilta, joka ilmestyy perjantaina 12. heinäkuuta.

Uudella singlellä kuullaan myös suomiräpin pioneeria, Redramaa, joka räppää kappaleella poikkeuksellisesti suomeksi englannin sijaan. Redraman läsnäolo tuo kappaleeseen erityistä syvyyttä ja monipuolisuutta.

– Lasse (Redrama) kysyi meiltä että mikä kieli (suomi, ruotsi vai englanti) ja kun meille toi kotimainen on niin luonteva, niin pyydettiin se. Redrama innostui biisistä kovasti ja saatiinkin Redin osuus aika pian, kertovat Alkemistit.

Kangasalalaiseen pienlevy-yhtiö Nousu Recordsiin kuuluvaan kuusihenkiseen yhtyeeseen kuuluu Kettu-Golden, KortsumMasa, JakeOlio, Setä-Anarkia, Ketto-Ottunen ja Laskey. Alkemistien musiikki on tunnettu ainutlaatuisesta yhdistelmästä rapia ja laulua, jota säestävät tiukat biitit, huilut, viulut, pianot ja kitarat. Yhtye navigoi vanhan koulukunnan rapin ja modernin äänimaailman välimaastossa, luoden monikerroksisia kappaleita, jotka vievät kuulijansa mystisten metsien ja urbaanin viidakon kautta arkipäivän karuihin kielikuviin.

– Kaikkeist tärkein kuitenki et tää jengi pysyy kasassa, koska Alkemistit on paljon muutakin ku pelkkä bändi. Hyvä yhteishenki on meille oleelline perusta bändinä.

Alkemistien Zenofiction-albumi tulee jatkamaan yhtyeen tutkimusmatkaa merkityksien, tulkintojen ja tarkoituksien maailmaan. Zenofiction on yhtyeen toinen julkaisu tänä vuonna, seuraten nopeasti 21. kesäkuuta ilmestyneen Mystica-albumin jälkiä. Zenofictionin musiikillinen tyyli on edeltäjäänsä katukeskeisempi, mutta säilyttää silti yhtyeen tunnusomaisen tyylin ja pilkkeen silmäkulmassa.

– Kolmas levy on jo hyvää vauhtia tulossa, katotaan miten homma virtaa mutta tähän asti homma on vaan tuntunut ”tapahtuvan omalla painollaan”.

Alkemistit ovat tunnettuja monipuolisesta yhteistyöstään eri tuottajien, artistien ja tyylilajien kanssa. Monipuolinen kombo tekemisestä tekee heidän musiikistaan ainutlaatuisen ja värikkään kokemuksen, jossa karjalainen piirakka kohtaa urbaanin rytmin pilke silmäkulmassa.

DJ P-Kool on myös mukana kappaleen tuotannossa eli skrätseissä ja lopun outroversessä.

– Keikkoja aiotaan nyt tehdä ku on pari levyä alla ja fiittejä tulee kyllä vaan lisää, kun meillä on semmonen kollektiivisen meiningin musiikki yhdistää -filosofia kaikilla.