Henkilökohtainen kappale isäsuhteesta: Hassan Maikal julkaisi singlen tulevalta albumilta

Hassan Maikal istuu pukukopin penkillä.
Hassan Maikal paljastaa myös olevansa mukana tulevan levyn tuotannon puolella.
Kai Kuusisto

Tuleva albumi käsittelee rakkauden useita kerroksia ja muotoja.

Debyyttialbuminsa myötä lukuisilla festivaaleilla, TV-ohjelmissa sekä gaaloissa esiintymässä nähty Hassan Maikal julkaisi henkilökohtaisen kappaleen Isäongelmii, joka kertoo vaikeasta isäsuhteesta, joka koskettaa kuulijaa samaistuttavalla sekä yhteiskunnallisella tavalla.

Vaikeita tunteita yhteen sitovassa singlessä Hassan tuo esiin oman vaikean isäsuhteensa, katkeruuden tunteen sekä opittujen tapojen kierteen muodostumisen useita sukupolvia kestäväksi ajaksi.

– Mun mielestä ei ollut vaikeeta julkasta henkilökohtasta kappaletta, vaan niiden läpikäyminen oli se vaikea osuus. Viimesen kahden vuoden aikana oon käynyt  läpi omaa elämääni ja omia traumojani todella paljon. Oon itestäni tosi ylpeä artistina ja ihmisenä, että oon katsonut niitä kaikkia asioita ja tapahtumia nyt tavallaan suurennuslasilla, hän kuvailee.

Pitkää uraa koskettavilla sanoituksilla luonut artisti haluaa uusimmalla julkaisullaan myös muistuttaa, että mahdollisesti kotona opittua kaavaa ei tarvitse jatkaa.

– Mistä tulemme kertoo vahvasti siitä, mihin elämässä päädymme, sillä ympäristömme muovaa meitä kaikkia vahvasti. Tämän ei kuitenkaan tarvitse olla koko totuus. Se joka vapautuu menneisyyden kahleista antaa muillekin toivoa irtaantua sukupolvien taakasta.

Tulevaa albumia laulaja-lauluntekijä kuvailee niin sanotuksi ilmaiseksi terapiaksi hänelle itselleen sekä yhteisölleen.  Albumilla tullaan kuulemaan rakkauden monista eri muodoista, joista artisti kertoo että ei ole itse tottunut edes puhumaan.

– Syy tähän teemaan oli vuonna 2019 tähän ajatukseen herättänyt ystäväni, joka kysyi miks en oo ikinä julkassu tällä teemalla kappaleita. Sillon tajusin että totta, mun ekat kappaleet oli rakkaus kappaleita, mut niitä ei ikinä julkastu. Kävin tossa läpi myös omaa ensimmäistä rakkautta ja ensimmäistä eroa, ja se  inspiroi mua tekemään levyn, jossa käyn isoja rakkauden tematiikan aiheita läpi.

Albumista artisti ei kuitenkaan kerro vielä enempää aiheellisesti, hän kuitenkin paljastaa olevansa itse myös tuotannon puolella tällä kertaa mukana.

– Mä en pysty tällä hetkellä avaamaan levyn teemoja sen tarkemmin, mutta oon kasvanu tosi paljon tätä tehdessä ja alan löytämään päivä päivältä enemmän itseäni artistina. Oon myös mukana tuottamassa tätä levyä, hän kertoo lämpimästi.

Kuuntele tuore kappale alta:

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.