Eteläkorealainen Balming Tiger saapuu jälleen Suomeen keikalle – mutta mikä ihmeen voiteleva tiikeri?

Balming Tiger yhtenäisessä jonossa, punaiset asut päällä.
Balming Tiger on niittänyt maailmanlaajuista suosiota hyperenergisillä livekeikoillaan.
Nikolai Ahn

Yhtye nähdään myös tulevana vuonna festivaalikeikalla Suomessa – tällä kertaa Turun Linnanpuistossa järjestettävässä Kesärauhassa!

Eteläkorealainen yhtye Balming Tiger on tulossa jälleen Suomeen – tällä kertaa Flow Festivalin sijaan Turun Linnanpuistossa järjestettävään Kesärauhaan! Mutta mikä ihmeen voiteleva tiikeri? Kyseessä on siis K-poppia, hiphopia ja R&B:tä yhdistelevä bändi, joka on tunnettu ainutlaatuisesta musiikistaan ja erittäin energisistä live-esityksistään, jonka vuoksi he ovat nousseet suosioon niin Etelä-Koreassa kuin kansainvälisestikin.

Viime kesänä festivaaliyleisön lumonnut 11-henkinen kollektiivi kuvailee itseään ”monikansalliseksi vaihtoehtoiseksi K-pop -ryhmäksi” ja kieltäytyy rajoittumasta tai määriteltäväksi yhden tietyn genren mukaan. Balming Tiger -nimi itsessään tulee ainutlaatuisesta ja monikäyttöisestä aasialaisesta tiikeribalsamista.

Balming Tiger -yhtye perustettiin idealla luoda jotain uutta. Vuonna 2018 Etelä-Korean Soulissa perustettuun ryhmään kuuluvat ohjaaja San Yawn, rap-artisti Omega Sapien, DJ Abyss, musiikkivideo-ohjaajat Jan’Qui ja Leesuho, laulaja-lauluntekijät Sogumm, Wnjn ja Mudd the Student sekä editori Henson. Jokainen jäsen tuo oman lahjakkuutensa yhtyeeseen, mikä tekee heidän musiikistaan monipuolista ja mielenkiintoista. Balming Tiger on nuoren sukupolven ylpeä edustaja, joka pyrkii levittämään aasialaista kulttuuria maailmanlaajuisesti.

Monihenkinen yhtye on myös tunnettu yhteiskunnallisista viesteistään, joita he välittävät yhdessä musiikkinsa kautta. Balming Tiger käsittelee lauluissaan usein ajankohtaisia aiheita ja tuovat esille erilaisia näkökulmia, mikä tekee kollektiivin musiikista viihdyttävän lisäksi myös ajatuksia herättävää.

Alla muutamat lainit suositusta ja räpin ystäville helposti lähestyttävästä Armadillo-kappaleesta, jossa viitataan muun muassa Travis Scottiin ja Kylie Jenneriin.

”Call me mystery ganji / You can’t read my kanji
You ’bout to go off / Lose your money like kaiji
I’m saving up living lightly
So I can go Astro / When I find my Kylie”