Kesärauhan 2024 ensimmäiset artistit paljastettu – mukana Slowdive, Alma ja Balming Tiger

Ilmakuva Kesärauhan alueesta, Turun Linnanpuistosta.
Kesärauha-festivaalia juhlitaan vuosittain Turun Linnanpuistossa, joka sijaitsee lähellä Turun satamaa.
Jussi Virkkumaa

Turun Linnanpuistossa kesäkuussa 2024 järjestettävän vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaalin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu.

Turun Linnanpuistossa järjestettävän Kesärauhan 2024 ensimmäiset artistikiinnitykset on julkistettu, ja tapahtuma lupaa huikean kattauksen maailmanluokan tähtiä ja kotimaisia huippunimiä. 7.-9.6.2024 järjestettävään festivaaliin odotetaan runsaasti kävijöitä, ja liput vuosittain kävijäennätyksiä ylittäneeseen tapahtumaan on jo myynnissä.

Kesärauhan lavalla nähdään ainutlaatuisia esiintyjiä, joista yksi odotetuimmista on shoegaze- ja dream pop -legenda Slowdive. Bändi on tänä vuonna palannut hurmiollisen suosion saattelemana albumillaan Everything is Alive. Myös Etelä-Koreasta saapuva vaihtoehtoinen K-pop -kollektiivi Balming Tiger tuo oman energiansa festivaalille, ja heitä on ylistetty maailmanlaajuisesti hyperenergisistä livekeikoistaan.

Kansainvälistä glamouria festivaalille tuovat myös Ladyhawke, Libianca ja ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä afro grungen sanansaattaja Boko Yout. Libianca on tehnyt vaikutuksen TikTokissa megahitillään People.

Kesärauhan monipuolinen ohjelmisto tarjoaa myös paljon ensimmäistä kertaa festivaalilla nähtäviä artisteja. Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Kuumaa, tulokasartistit Bee, Emma & Matilda, Joalin ja Rebekka Holi sekä rap-artistit Melo ja Stepa tuovat oman säväyksensä tapahtumaan.

Suomalaisen musiikkikentän konkareita edustavat Ville Ahonen, Markus Krunegård ja Saimaa, jotka nähdään ensimmäistä kertaa Linnanpuistossa. Lisäksi odotetun paluun tehnyt Ville Ahonen ja Kingston Wallin kahden alkuperäisjäsenen Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki kokoavat erikoiskokoonpanonsa, Music of Kingston Wall, festivaalille.

Kesärauha on vuosittain ylittänyt uusia kävijäennätyksiä, ja tuleva kesä ei näytä olevan poikkeus. Festivaalin avoimet yhden päivän liput ja kolmen päivän liput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä, ja nykyiset hinnat ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Lisää artistijulkistuksia odotetaan alkuvuodesta, ja tapahtumasta povataan jälleen yhtä kesän kohokohtaa musiikin ystäville.