Esittelyssä: Somevaikuttajasta DJ:ksi laajentanut Ilona Ylikorpi

Vaikuttajana työskentelevä Ylikorpi opetteli kontrollerilla soittamisen YouTuben kautta.

YouTuben lisäksi Instagramissa 222 000 seuraajaa omaava Ilona Ylikorpi on julkaissut sisältöä sosiaaliseen mediaan vuodesta 2013 asti. Matkaan on mahtunut mukaan niin haastevideoita, yhteisiä YouTube-kanavia sekä toimimista Coca Colan sosiaalisen median kanavan eli CokeTV:n yhtenä juontajana.

Nyt vaikuttajana työskentelevä Ylikorpi on laajentanut töitään myös musiikin puolelle. Soittamisen pariin hän päätyi ystävien kehujen ja kokeilunhalun kautta.

– Oon aina kuunnellut paljon musiikkia ja seurannut aktiivisesti uusia julkaisuja. Usein mun kaverit pyysi mua laittamaan musiikkia autossa, etkoilla ja kotibileissä joten tiesin että mulla on hyvä musiikkimaku myös oman mielipiteen lisäksi. DJ:na pääsee yhdistämään ihmiset ja musiikin ja katoin et näyttääpä kivalta. Ostin eka pienen kontrollerin jolla pääsin vähän kokeilemaan et onks mun juttu. Oli kivaa ja halusin opetella lisää, hän toteaa mietiskellen.

Musiikillisesti Ilonalla on yhteensä neljä suosikkigenreä, joiden parista oma musiikkikirjasto täyttyy eniten.

– Soitan R&B:ta, hip hoppia ja afroa, mutta tykkään myös soittaa housea, erityisesti tech house on mun yksi lempparigenreistä. Musta tuntuu et oma lempparigenre aina vähän vaihtelee, tällä hetkellä kuuntelen ja lisään paljon housea musiikkikirjastoon, ehkä se on joku kevään merkki mut syksyllä fiilistelin tosi paljon uutta ja vanhaa R&B:ta.

Parasta uudessa työssään artisti kokee olevan yksinkertaisesti musiikin ja ihmisten yhdistäminen.

– Ihmisten ja musiikin yhdistäminen on ihanaa! Ei oo mitään parempaa fiilistä kun se, että kaikki huoneessa tanssii ja sen yhteisöllisen hyvän energian voi vaan tuntea. Toki myös kollegat ja tutut, jotka tekee DJ:n töitä on hyviä tyyppejä. Tän huomasin jo alussa kun olin uusi, sillä sain paljon apua ja vinkkejä muilta kokeneemmilta DJ:ltä, hän kertoo iloisesti.

Sopeutumiskykyinen Ylikorpi opetteli kontrollerin käytön puolessa vuodessa YouTuben kautta. Uransa Ilona aloitti jalat maassa -asenteella, sillä kokemuksen kerryttäminen tuntui pelkkien korkealentoisten keikkojen tekemistä tärkeämmältä.

– Opettelin Youtubesta katsomalla videoita ja mulla meni noin kuus kuukautta siitä kun olin alkanut harjoittelemaan että sain ekan (maksetun) keikan. Moni saattaa luulla että sain heti hienoja bookkauksia, mut alussa tein kaikki keikat mitä tarjottiin koska halusin kokemusta ja voin kertoa että siellä seassa oli paljon sellasia mitkä ei ollut niin hohdokkaita mut halusin tehdä ja tiesin että kerryttää mulle kokemusta.

DJ:na hän kertoo hallitsevansa niin yökerhot kuin PR-tilaisuudetkin.

– Oon sopeutumiskykyinen omaa tyyliäni unohtamatta. Tarkoitan tällä sitä, että mukaudun helposti erilaisiin tilanteisiin ja tilaisuuksiin, PR-tilaisuudessa musiikin kuratointi DJ:na on todella eri kun yökerholla tai festareilla.

Haaveena Ilonalla on soittaa muun muassa festareilla, joista hän saakin kosketusta jo tulevana keväänä. Myös ulkomailla soittaminen on artistia kiinnostava asia.

– Oon menossa nyt ekoille festareille ja niitä halusin vyön alle lisää. Haluisin myös päästä soittamaan Suomen ulkopuolelle, joku Ibiza tai Mykonos olisi super siisti. Saa bookata, hän naurahtaa.

Esimakua nousevan DJ:n soitosta saat alla olevasta Ilona in the mix -videosta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.