Skorpionin uusin kiinnitys D1 DANI julkaisi EP:n – ”Välil mä en yhtään tiedä mitä mä teen, välil mä oon The Shit”

Julian Riikonen

Tuore EP on artistin uran toinen, mutta ensimmäinen levy-yhtiön alaisuudessa.

Artistitulokas D1 DANI julkaisi perjantaina uransa toisen EP:n. Nimeä STADIFORNICATION kantava seitsemän kappaleen kokonaisuus aloitti myös uuden aikakauden, sillä samalla julkistettiin artistin liittyminen levy-yhtiö Skorpionille. Modernia fuusio-trap -soundia ammentavaa oululaislähtöistä kuvaillaan levy-yhtiön päädystä ”luonnonlahjakkuudeksi, joka liukuu tuotannon lasersäteiden keskellä kuin kotonaan”.

Vaikka soundi on jotain urbaanin ja modernin väliltä, pyörivät teemat melko ajattomissa ja henkilökohtaisissa, helposti samaistuttavissa aiheissa.

– STADIFORNICATION:n biisit kertoo siit kun muutin tuolt Oulust päin tänne isoon kaupunkiin ja myös siitä, millasen jätkän tää paikka must tekee. Tekstit on syntyny sellasist hetkist kun mä käyn läpi sitä kuka mä oon täs muuttuvas ympäristössä. Välil mä en yhtään tiedä mitä mä teen, välil mä oon The Shit, kertoo artisti.

Viime vuonna D1 DANI julkaisi niin ikään seitsemän kappaleen mittaisen EP:n EURO ELEGANSSI, jonka myötä levy-yhtiöllä kiinnostustuttiin artistista. Hän kertoo musiikin päätyneen Skorpionilla levyttävän Melon korviin yhteisen tutun kautta, mikä johti lopulta sopimuksen kirjoittamiseen.

– Päädyin Skorpparille sillai et yks mun ystävä oli soittanu Melolle noit EURO ELEGANSSI -biisei ja se oli sit soittanu Herkulekselle ne biisit. Sit ne kai fiilas niit ku ne kysy meitsii käymää siel toimistol ja sit vaa jubattii niie kaa musast ja muust. Sit jossai välis vaa lyötii nimi paperii ja tehtii siit virallist.

Vaikka takana on kohtuullisen suuri levy-yhtiö, on tähän astiset julkaisut tuotettu ja toteutettu yhdessä oman lähipiirin kanssa. Albumin tuotantoon ovat osallistuneet tuottajat V1LIDjacy, Nonexx ja albumilla vieraileva tuottaja-artisti Rosluv.

– Noi tuottajat on mun frendei keiden kaa oon päätyny tekee musaa. V1LI:n, Djacyn ja Rosluvin kaa tein musaa jo sillon ku asuin viel Oulus päin ja noi on aikalailla samat jätkät joiden kaa tehtii toi eka EP. Nonexx oli taas niit ekoi tyyppei keihi tutustuin ku muutin kesän lopus tänne Helsinkii. Meil klikkas jotenki tosi hyvin heti ja oli helppo alust asti duunaa yhes. Noi kaikki on iha ässiä jätkiä musiikillisesti ja oon kiitollinen et saanu duunaa nii hyvän porukan kans.

Levydiilin ja EP:n julkaisun myötä artisti kuvailee fiilistään tyytyväiseksi. Prosessina STADIFORNICATION oli melko kevyt, mihin vaikuttaa mahdollisuus tehdä ja tuottaa musiikkia yhdessä läheisten ystävien kanssa. Levytyssopimuksen tuoma rauha ja luotto takana vaikuttavaan tiimiin on myös keventänyt fiilistä – nyt on mahdollisuus keskittyä täysillä tärkeimpään, eli musiikin tekemiseen.

Tulevaisuudessa D1 DANI kertoo haluavansa ”Tehä entistä parempaa musaa, kasvaa, toivottavasti keikkailla ja yrittää nauttia elämästä.” Alta pääset kuuntelemaan tuoreen kokonaisuuden.