Miehet menee mustikoiks: Äänet Käskee nappasi biisilleen Tuomas Kauhasen ja Brädin

Äänet Käskee -yhtye eli Antti Tammimaa (vas.) ja Lasse Rytkönen.

Kappale esittelee myös tuottajaduon graafisesti uuden ilmeen.

Kolmatta levyään suunnitteleva Antti Tammimaan ja Lasse Rytkösen muodostama Äänet Käskee -yhtye julkaisi viime viikolla uuden biisin, joka kulkee nimellä Mustikoita. Singlellä kuullaan mukana suomiräpin parissa jo pitkää ja monipuolista uraa luoneet Tuomas Kauhanen ja Brädi.

Kappaleen kerrotaan antavan suuntaa tuottajaduon uudelle tuotannolle, joka sai viime viikon julkaisun myötä myös uuden graafisen ilmeen. Ilmeestä vastaa valokuvaaja Joonas Fagerholm.

Idean Mustikoita-single sai Äänet Käskee duon ollessa Kauhasen kanssa studiolla.

– Kutsuttiin Tuomas mestoille ja alettiin sorvaa, tekeminen oli vaivatonta ja mukavaa. Myöhemmin Tuomas koodaili, et Brädi tulee messiin ja sehän sopi meille enemmän kuin hyvin. Onhan kyseessä legenda. Single Mustikoita on tyyliltään hieman modernimpaan saundia, mutta vahvasti kuultavissa 2000 luvun vibat saundissa, kertoo Äänet Käskee duon toinen osapuoli Lasse.

Brädi kuvailee kappaleessa yhdistyvän kaksi itselleen mieleistä asiaa.

– Mustikoissa yhdistyy itselle kaksi mukavaa asiaa. Ensinnäkin, ryhmätyö, verkostoituminen ja uusien kollaboraattoreiden saaminen on itselle tosi rikastuttavaa, ja mieluisa osa ”geimiä”. Oli ilo tutustua Äänet Käskee -tyyppeihin ja käydä herrojen pääkallonpaikalla. Toiseksi, oli nättiä olla Kauhasen kanssa pitkästä aikaa yhdessä träkillä, eikä pelkästään Blueprintin ja Taakan studioissa. Nasta proggis, hän toteaa.

Kuuntele alta Klangin alla olevan Taakka-podcastin juontajien eli Tuomas Kauhasen ja Brädin yhteinen biisi, jonka on tuottanut Äänet Käskee.