Esittelyssä: Kansainvälistä ja tanssittavaa soundia tekevä Keira

Nelli Kenttä

Capitol Recordsin ja Universal Musicin riveihin kuuluvan artistin esikoissingle nousi listahitiksi.

Mukana Uuden Musiikin Kilpailussa Euroviisu-paikasta kisaava Keira, koko nimeltään Keira Lundström, aloitti vuoden tanssittavalla ja useille Spotify-listoille nousseella esikoiskappaleellaan.

Juuri kahdeksantoista vuotta täyttäneen laulajan single kulkee nimellä No Business On The Dancefloor, jonka räjähtävää vastaanottoa artisti ei ollut kappaleen julkaistessaan lainkaan aavistaa.

Kilpailuun osallistuminen ei ole artistille täysin vierasta ja uutta, sillä Keira oli mukana edellisenä vuonna The Voice Of Finland -kilpailussa sijoittuen peräti kolmanneksi.

– Onhan mulla aivan mahtava fiilis tästä! En olisi vuosi sitten uskonut että olisin jo tässä vaiheessa nyt mun uralla. Toivon tän biisin välittävän positiivista ja tanssittavaa vibaa kaikille. Mulla ei ollut odotuksia oikeestaan tän julkasun suhteen, mutta ekaksi biisiksi siitähän tuli aika bängeri, hän tokaisee iloisesti.

Visuaalisesti pinkin ja purkkamaisen estetiikan omaava single kutsuu tanssimaan ja laulamaan mukana vähintään kertosäkeen aikana. Usealle Spotify-listalle noussut kappale omaa instrumentin, joka muistuttaa laulajaa omista juuristaan.

– En oo itse kirjoittanut tätä biisiä mutta tiesin että joskus jos pääsisin mukaan UMK-kisaan niin haluaisin esittää tanssittavan biisin. Tää tuntu heti omalta ja biisin huilusoolo jäi heti mun mieleen, sillä se muistutti itseäni aasialaisesta musiikista joka on äitini perintöä. Tänä vuonna kisassa on kyllä todella kova jengi ja en malta odottaa meidän finaalia.

Artistina Keira toivoo välittävänsä kokonaisuudessaan kuuntelijoille positiivista ja samaistuttavaa energiaa.

– Kuvailisin itseäni artistina positiivisena, ulospäinsuuntautuvana ja samaistuttavana niin että jokainen löytää jotakin musiikistani, hän toteaa pohdiskellen.

Inspiraatiota  omaan uraansa laulaja on saanut k-pop-yhtyeistä sekä muutamista amerikkalaisista naisartisteista.

– Olen saanut tanssiin ja lauluun yhdistämisessä vaikutteita k-pop-ryhmistä kuten BTS, Stray Kids mutta suuria esikuvia on myös Doja Cat, Ariana Grande ja Dua Lipa.

Pää pilvissä ja jalat visusti maassa

Yhä lukiossa opiskeleva, Kirkkonummelta kotoisin oleva artistilupaus haluaa kulkea urallaan eteenpäin askel kerrallaan antaen samalla tilaa kuitenkin myös suuren skaalan haaveilulle.

– Otan yhden askeleen kerrallaan ja keskityn UMK:n esitykseen nyt ensin, mutta suuri unelma olisi menestyä myös ulkomailla, hän kertoo.

Omaa musiikkimakuaan laulaja kuvailee laajaksi eikä koe seuraavansa musiikkinsa kanssa mitään tiettyä genreä.

– Mulla on todella monipuolinen musiikkimaku! En kuuntele vain yhtä genreä vaa periaatteessa kaikkea mikä vaan kuulostaa mun mielestäni hyvältä.

Omaa tyyliään artisti kertoo yhä hieman etsivänsä. Into oman uran eteenpäin viemiseen on hyvin selkeä ja apuna toimii levy-yhtiöiden loistavat tiimit.

– Oon vasta alottanut mun uran, jonka takia koen että etsin yhä sitä omaa tyyliäni kirjottaa biisejä. Tuntuu että kaikki tapahtuu tosi nopeesti tällä hetkellä ja on upeeta, miten oon saanu tutustua jo nyt niin moneen ihanaan ihmiseen tässä matkan varrella. Tietysti sekin, että jo tälleen koululaisena pääsee rakentaa uraa kovan tiimin kanssa tuntuu uskomattomalta! Ootan niin innoissani mitä kaikkee tuleva tuo mukanaan, hän toteaa hymyillen.

Nappaa No Business On The Dancefloor kuunteluun alta ja katso samalla lyriikkavideo!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.