Edgy ja aurinkoinen kansainvälistä fiilistä pursuava tanssibiisi: Tinze ja Slani loivat kesähitin, joka jää taatusti soimaan päähän

Eero Oikarinen

Kaksikon kappaleen voi kuulla kesän aikana useammilla festivaaleilla.

Twerkkauksen tähtenä tunnettu, vuodesta 2020 myös artistin uraa Universal Music Finlandilla luonut Tinze on julkaissut kuluneiden muutamien vuosien aikana neljä tanssittavaa hittiä, joihin kuuluvat  muun muassa platinaa striimannut Teflon Brothersin sekä F:n kanssa tehty biisi Bakara sekä Jannika B:n ja Lil Yayon kanssa julkaistu, kultaa striimannut kappale BaeBae. 

Viidennellä singlellään Tinze lyöttäytyi kappaleen merkeissä yhteen räppiä mieleenpainuvalla soundilla tekevän Slanin kanssa.

Duon tanssittava single kulkee nimellä LOCO. Tinze kertoo singlen olleen työn alla kokonaisuudessaan viime syksystä asti ennen hänen lähtöään Meksikoon työmatkalle.

– Ollaan tunnettu Slanin kanssa jo muutaman vuoden ajan. Tää meidän biisi nii alettiin mun tuottajan kanssa tekee tätä joskus viime loka-marraskuussa ja fiilistelty lattari maita, olin just menossa Meksikoon sillon opettaa ja jotenki se eläväsiyys heidän kulttuurissa oli asioita jotka inspiroi. Sit tää oli pöytälaatikossa hetken, mietin et hitsi haluun tehä kesäbiisin, laitoin slanille et haluisitko mukaan ja hän oli tosi innoissaan mukana vaikka onkjin tosi eri tyylinen kun hänen aikasemmat julkasut. Sit meillä oli vähän tiukka aikataulu koska halusin esttää tän Raumanmeren juhannuksella,  mentiin viikon sisään sit  studiolle, heitettiin työhanskat käteen ja saatiin kaikki jouhevasti tehtyä! Tää on useista suomalaisista biiseistä vähän poikkeava ja toivon et kaikki fiilistelee just sen takia myös! Provinssissa vedetään nyt sitten taas ja se on tosi kivaa, hän pohtii innosta hymyillen.

Artistin polulle Tinze päätyi laajentamaan pitkän ajatus työn jälkeen, jonka juuret porautuvat YouTuben videoiden tekemisen puolelle.

– 900 tuhatta tilaajaa menee just rikki mikä on mieletöntä! Oon laittanu sinne videoita vuodesta 2014 asti millon mä alotin tän kaiken. Muistan että jossain vaihees aloin hiffaa  et ihmisethän tekee rahaa tällä, mut mä en koska käytän muiden ihmisten biisejä, et se on ollu mulle erilainen alusta sillä tapaa. Sit jossain vaiheessa mietittiin mun managerin Inkan kanssa, et voitais ostaa jotain biittejä omaan käyttöön tanssivideoissa ja kattoo miten ne lähtee leviimään. Sen kautta tuli ajatus omien biisien teosta, et se idea on jo joskus 2016 alkanut. Sit Universal innostu ajatuksesta myös työskennellä yhdessä! Tää oli hyppy tuntemattomaan kaikille ja tuntuu että ku tanssijana tiiän mitä teen koska se on tuttua ja turvallista ja kaikki omissa käsissä, nii tässä ympäroistössä oon päässyt sellaselle oppimismatkalle ja tää on ollu tosi mageeta, haastavaa ja opettavaista.

Fiilis biiseillä on taiteilijalle tunnusomaista positiivista energiaa pulppuavaa pienellä twistillä asennetta ja seksikkyyttä.

– Ennen kaikkee tärkeetä mulle on omissa biiseissä että näihin kaikkiin mitä julkasen voi tanssii. Haluun että nää inspiroi mua tekee koreografioita sekä muita tanssimaan myös. Haluun kanssa,  että se positiivisuus huokuu sieltä läpi!

Tänä kesänä festareilla kiertävä artisti haluaa julkaisujen tulevan hyvin luonnostaan omalla tahdillaan. Päämäärätietoinen artisti haluaa avata uusia polkuja kulttuurialalla ja näyttää, että hyvällä työmoraalilla ja asenteella pääsee pitkälle.

– Haluun julkasta kappaleet silleen ei pakottamalla, että tekee just sillon kun kolahtaa. Mulle on ollut tosi tärkeetä ottaa mukaan myös uusia artisteja ja saada heille mahdollisesti tätä kautta vähän uutta kuulijakuntaa myös. Mulle on tosi tärkeetä että jos pystyy niin antaa mahdollisuuksia muille!

Tinzen kappaleiden persoonalliset videot ovat suuri osa julkaisukokonaisuutta. Tänään julkaistun singlen promovideon kameran takaa löytyy Eero Oikarinen, joka oli mukana myös Leffa-singlen tekemisessä.

– Mulla on aina tosi vahva visio siitä mitä haluan, usein jos sitä ei tuu niin sit en vaa oo siitä niin fiiliksissä. Tätä videoo on ollu kuvaamassa Eero, joka omaa tosi samantyyppiset ajatukset projekteissa usein kun mä. Sen takii meidän yhdessä tekeminen on ollut tosi helppoa koska pystyn luottamaan täysin, jos Eero sanoo että joku asia toimii. Tässä videossa on sellanen upee seksikäs, vähän edgy energia ja samalla tunnusomainen positiivisuus mistä tykkään ihan älyttömästi!

Nappaa Tinzen ja Slanin tanssilattioille houkutteleva ja festarilavojen edessä hypittävä biisi kuunteluun alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.