Yrjänän ja Baby Blun remix herkästä hitistä on varma kesätanssittaja

Baby Blu ja Yrjänä katsovat alaspäin kameraa kohti.
Baby Blu ja Yrjänä ovat kummatkin nykyään indie-artisteja.

Indie-status antoi mahdollisuuden julkaista remixin nopeasti.

Perjantaina kuultiin jälleen liikettä remix-rintamalta, kun Yrjänä ja Baby Blu julkaisivat remixin Emman & Matildan kappaleesta Keväinen valo. Räjähdysmäistä nousua vuoden alussa tehnyt pop-duo Emma & Matilda julkaisi toukokuun lopulla debyytti-EP:nsä Siellä on kaikki niin ihanaa, jonka viimeinen raita Keväinen valo inspiroi toista parivaljakkoa.

Baby Blun ja Yrjänän remix kappaleesta on ”jersey bounce” vaikutteinen kesätanssittaja, joka syntyi spontaanista inspiraatiosta.

– Selasin TikTokkia ja vastaan tuli ihanin biisi Keväinen valo Emmalta ja Matildalta. Inspiroiduin välittömästi. Halusin yhdistää mun lempparisoundit: Jersey bounce ja herkkä folk pop, kertoo Baby Blu.

Kun lupa remixiin oli saatu, ei kaksikko kauaa aikaillut, vaan kappale syntyi nopeasti.

– Seuraavaksi vietettiin muutama kesäinen ilta Yrjänän olkkarissa tuottaen biisi kasaan ja kuvattiin meijän homien Lumi Hartikaisen kanssa visut, muistelee Baby Blu.

– Nyt kun ollaan Blun kanssa itsenäisiä artisteja, voidaan julkaista välittömästi uutta musaa ilman laskelmointia. Halutaan tuoda se energia ja kesäfiilis mikä me saatiin tästä ilman mitään filtteriä. Tehtiin koko prosessi muutamassa päivässä ja sit laitettiin julkasuun. Helppoo ja hauskaa!, jatkaa Yrjänä.

Itsenäisyydellä Yrjänä viittaa siihen, ettei kumpikaan artisteista levytä enää levy-yhtiölle. Yrjänä on pysytellyt indienä jo pidempään ja Baby Blun yhteistyö Monspin kanssa päättyi artistin aikaisemmin keväällä julkaistun Kaksoiselämää-albumin jälkeen. Kaksikon yhteistyö keskenään tuntuu kuitenkin sujuvan ilman levy-yhtiöitäkin, ja vaikka parivaljakko ei varsinaisesti duona artistiuraansa teekään, kaveruksilla on yhteisiä kappaleitä kertynyt jo useampi.