Nuppu Oinas on herkkis ripauksella mausteita: Tältä kuulostaa artistin uunituore EP

Lumi Hartikainen

Artistin ensimmäisellä kokonaisuudella on yhteensä viisi kappaletta.

Monspin Bootcampilta pinnalle pompahtanut Nuppu Oinas julkaisi Herkkis EP:n, joka on kokonaisuutena katsaus herkän ihmisen lasien läpi erilaisiin ihmissuhteisiin ja tilanteisiin.

Aikaisempia julkaisuja artistilta on muun muassa singlet En mä kaadu, Happee sekä Laulu rakkaudelle ohjelman kolmannella kaudella esitetty versio Iben kappaleesta Ei roudareit.

Artisti kertoo juuri julkaistun EP:n summaavan  kokonaisuutena yhden aikakauden elämästään.

– Tässä mennään rnb, pop, rap maastossa ja kokonaisuutena aattelen, että kun tän nimi on Herkkis nii tää esittelee eri herkkyyden puolia mun elämässä. Jokasessa biisissä on joltain kantilta esitelty sitä herkkyyttä mikä elää mussa vahvana läsnä, biiseissä kerrotaan jokaisessa jollain tapaa rakkauden eri olomuodoista, ja tästä löytyy biisit  ihastumisesta, siitä kun alkaa kiinnostumaan, siitä kun rakkaus loppuu ja siitä kun ystävyys loppuu. Tää on tämmönen herkkyyden EP, hän toteaa lämpimästi.

Viiden kappaleen kokonaisuudelta ollaan julkaistu aikaisemmin kaksi kappaletta Herkkis ja Eri suuntaan, joista nimikkobiisillä Herkkis on mukana Sara Bee.

– Joku oli itse asiassa ottanut just tatuoinnin jossa lukee herkkis tähän biisiin liittyen, se oli musta tosi iso juttu!

Punaisena lankana projektilla kulkee tunteellisuus joka on artistin omassa elämässä vahvasti läsnä. Kokonaisuus antaa kuulijoille mahdollisuuden ymmärtää, että herkkyys on ennen kaikkea voimavara elämässä jota jokaisen tulisi itsessään vaalia.

– Oon tyyppinä sellanen, että haluun uskoa ihmisistä hyvää ja löytää jokaisesta asiasta jonkun kivan puolen jos vaan mahdollista. Samaan aikaan oon äärimmäisen herkkä, koen tunteet kovin vahvasti ja se ehkä onkin asia, joka kuuluu sellasiin herkän ihmisen ominaisuuksiin. Tykkään kuvailla itteäni väreillä ja koen, että oon vaaleanpunainen ja keltanen. Viis vuotiaana multa kysyttiin päiväkodissa lempivärejä, ja sanoin että vaaleanpunainen ja kiiltävä, niin musta se kertoo kans aika paljon! Uskallan vihdoin myös näyttää sen sellasen prinsessan mun sisälläni näiden kautta, hän toteaa iloisesti.

Itseään seikkailunhaluiseksi hulluttelijaksi kuvaava Nuppu Oinas kertoo kehittyneensä kuluneen vuoden aikana artistina laajasti niin esiintyjänä kuin soundillisesti. Viime vuoden keikkajännityksistä ja pyörtymisen pelosta ei ole enää tietoakaan ja esiintymisestä on pystynyt jo nauttimaan astetta isommillakin lavoilla.

– Koen että oon kehittyny aika paljon kun mietin itseäni esiintyjänä, viime kesänä mulla oli eka keikka neljään vuoteen oman musiikin tienoilta, esiinnyin Baselinessa Helsingissä ja en  pystyny edes keskittyä siihen esiintymiseen , koska  aika meni siihen että keskitty et en just vaikka vaa pyörry pelosta! Mut nyt tänä juhannuksena keikalla Allas Seapoolilla huomasin, että pystyin oikeesti nauttimaan siitä kaikesta. Huomasin miten voin tuoda sitä omaa persoonaa niiden biisien kautta pihalle, ja kyl sillee jos mietin itteeni artistina nii siinä on tapahtunu myös hurjaa kehitystä vuodessa. Mun sellanen oma tyylisuunta alkaa pikkuhiljaa löytymää ja se on tosi kiva juttu. Artistina toki kehittyy ikuisesti mutta nää jutut on ollu kiva huomata, hän kertoo naurahtaen.

Kesältä artisti odottaa uunituoreen kokonaisuuden fiilistelyn ja julkaisun lisäksi sen tuomaa puhdasta pöytää joka odottaa studiolle mennessä.

– Herkkis EP on tän kesän homma ja loppukesästä aletaan rakentaa jotain uutta mun artistiuden ympärille. uudet alut on musta aina siistejä juttuja.

Ota artistin ensimmäinen suurempi kokonaisuus kuunteluun alta: