Aste yllättää uudella IBZ-singlellä – mukana T Swoop ja Nelli Orell

Aste, Nelli Orell ja T Swoop kesämaisemissa seisomassa autojen edessä.
Aste julkaisee syksyllä kahdeksannen albuminsa, joka on jo ylittänyt kultarajan.

Suomalaisen musiikin konkariartisti Aste on julkaissut uuden singlen ”IBZ”, jossa vierailevat artistit T Swoop ja Nelli Orell. Tuore lämmin ja energinen kappale ennakoi syksyllä ilmestyvää albumia, joka on jo saavuttanut kultarajan ennen virallista julkaisuaan.

Suomalainen konkariartisti Aste on julkaissut uuden singlensä IBZ, jossa vierailevat artistit T Swoop ja Nelli Orell. Uusi kesäinen ja energinen kappale antaa esimakua Asteen syksyllä julkaistavalta kahdeksannelta albumilta, joka on jo saavuttanut kultarajan ennen julkaisuaan.

Asteen tuleva albumi on herättänyt suurta kiinnostusta jo ennen virallista julkaisua. Levyltä on jo aiemmin julkaistu useita menestyneitä singlejä, kuten platinarajan ylittäneet Köyhä laulaa (feat. Diandra) ja Mikä-Mikä-Maa (feat. EME) sekä kultarajan saavuttanut Kaupunkilegendoi. Uusin single IBZ täydentää tätä vaikuttavaa kokoelmaa, joka on striimannut kultaa ennätysvauhtia.

Yhteistyö yli sukupolvien

Aste kommentoi yhteistyötä T Swoopin ja Nelli Orellin kanssa innostuneesti:

– Oli mahtavaa tehdä tää biisi Swoopin ja Nellin kanssa ja samalla tutustua. Vaikka ollaan Swoopin kanssa eri sukupolvia, meitä yhdistää kiinnostus eurooppalaista räppiä ja eurosoundia kohtaan. Nellin soundi ja meininki sopi täydellisesti tähän ja tästä kombosta tuli tosi spesiaali!

Nelli Orell puolestaan kuvailee kappaleen tekemistä näin:

– IBZ on lämmin ja kesäinen biisi ja sen tekeminen oli hauskaa. Oon aina fiilannu yhteisprojekteista ja sen takia on ollut ihanaa duunata hyvällä porukalla kappaletta. Toivon, että tää biisi tanssittaa jengii ja tuo kesävibaa kaikille!

Uusi alku ja intohimo

Aste on julkaissut uransa aikana seitsemän albumia ja ollut kolme kertaa Emma-ehdokkaana. Hänen kappaleitaan on kuunneltu suoratoistopalveluista yli 110 miljoonaa kertaa. Tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Monaco, Köyhä laulaa (feat. Diandra), Spaceman ja Poikkeus sääntöön.

Artistin mukaan nyt on alkanut uusi vaihe hänen urallaan:

– Yleisesti tuntuu että oon mun uralla uuden alun edessä. Oon tehnyt tätä jo 15 vuotta ammatiksi, mutta tosi rennosti enkä oo stressannut tai puristanut mailaa. Nyt on sellainen olo, että on intohimo tehdä kovempaa ja nostaa joka osa-alueella tasoa. Musatuotannon ohella ollaan laitettu live kokonaan uusiksi ja jatkossa Aste-livessä on aina bändi mukana ja vanhatkin hitit on sovitettu uusiksi.

Kuuma festarikesä edessä

Aste on aktiivinen myös festivaalikesän aikana. Hänet voi nähdä muun muassa artistin itse järjestämällä Headland-festivaalilla, joka on noussut Suomen eturivin festivaalien joukkoon. Alkuvuoden keikkojen perusteella Asteen kesästä odotetaan erityisen vilkasta ja energistä:

– Tän vuoden keikoilla on ollut enemmän yleisöä ja kovempi meininki kuin koskaan enkä malta odottaa millainen meno kesällä on! Tuntuu että niin uusi yleisö ja pitkään mun matkassa olleet on löytäneet musan ja keikoille. Siitä oon myös inspiroitunut laittamaan entistä enemmän paukkuja koko mun uraan.