Alma Alangon uusin biisi voimaannuttaa ja tanssittaa kaikkia kaltoin kohdeltuja

Alma Alanko pitää puhelinkopin luurista kiinni ja huutaa siihen
Alma Alanko on muusikko toisessa polvessa.
Seena Talvi

Laulunkirjoittajaksi opiskellut helsinkiläinen on julkaissut tähän mennessä kolme singleä ja esiintynyt ensimmäisillä festareillaan. 

Fullsteam Recordsin uusin kiinnitys, Alma Alanko, julkaisi perjantaina kolmannen singlensä. 24-vuotias helsinkiläinen on taustaltaan laulunkirjoittaja, joksi hän opiskeli Berliinissä. Niin kuin sukunimestä saattaa päätellä, on hän myös toisen polven muusikko – Alangon isä Ismo tunnetaan muun muassa Sielun Veljistä.

Perhesuhteet sikseen, Alman musiikissa todellakin kuuluu biisinkirjoittajan tausta ja oma taidokkuus. Se tuli selväksi jo aiempien julkaisujen kohdalla ja tällä kertaa biisi kertoo manipuloivan ihmissuhteen jättämisestä taakse.

Biisin nimi Kuka sut tollasena haluais? kääntyy tarinassa päälaelleen. Ikävän kaikuiset sanat käännetään omaksi voitoksi ja kysytään samaa manipuloineelta osapuolelta. Kappale on kuin henkisen voiton anthem kaikille niille, jotka ovat tulleet ihmissuhteissa kaltoinkohdelluksi.

– Kuka sut tollasena haluais? kertoo manipuloivasta ihmissuhteesta vapautumisesta. Halusin tehdä kappaleen, joka kuvastaa sitä vihaa, katkeruutta, surua ja helpotusta, jota tuntee, kun viimein tajuaa, kuinka huonosti on tullut kohdelluksi. Tän biisin tahtiin kaikki satutetut voivat tanssia ja huutaa, Alanko kertoo.

Entistä paremman siitä tekee sen tanssittava tuotanto, joka artistin mukaan inspiroituu saksalaisesta tanssipopista. Alma Alangon tuotanto siis yhdistää monta hyvää asiaa – etunenässä taidokkaan biisien kirjoittamisen ja tuotannon, joka pistää liikkeelle.

Tänä kesänä on voitu kokea myös artistin ensimmäiset festarikeikat Alangon esiinnyttyä Kesärauhassa ja Provinssissa. Heinäkuulle on luvassa vielä esiintymiset Uusi Tampere- festivaalissa ja Ö Festissä.

Alta voit kuunnella artistin tuoreen julkaisun, jonka tuotannosta vastaa Ruusut-yhtyeestä tuttu Alpo Nummelin.