Adeola julkaisi toisen singlensä ”Oceans” – Afrikkalaisten rytmien ja pohjoismaisen melankolian syvyyksissä

Adeola poseeraa futuristisessa asussa heijastavien pintojen keskellä promokuvassa uuden singlensä "Oceans" julkaisun yhteydessä.
Viime vuonna Adeola julkaisi ensimmäisen singlensä, joka avasi hänelle yhteistyömahdollisuuden levy-yhtiö Capella Finlandin kanssa.

Helsinkiläislähtöisen Adeolan Oceans-kappale on tulevan debyytti-EP:n toinen singlelohkaisu.

Uniikilla tyylillään esiin noussut suomalais-nigerialainen Adeola julkaisi viime perjantaina, 17. toukokuuta, toisen singlensä Oceans. Tulevaa debyytti-EP:tään osana oleva kappale yhdistää afrikkalaiset rytmit ja pohjoismaisen melankolian, ja vie kuulijansa syvälle tunteiden mereen.

Adeolan Oceans on jatkoa ensimmäiselle viralliselle singlelle Hello World, joka julkaistiin viime vuoden maaliskuussa. Ensimmäinen sinkku avasi ovia yhteistyölle Capella Finlandin kanssa ja esitteli Adeolan uniikin yhdistelmän vaihtoehtoista R&B:tä, indietä ja afroa. Nyt tuore single jatkaa tätä linjaa tarjoten kuulijoilleen syvän ja tunteikkaan kokemuksen.

Kappaleen lyriikat kertovat tunteiden vangitsevuudesta ja kaipuusta vapautua. Meri symboloi syviä tunteita, jotka pitävät otteessaan, vaikka kuinka yrittäisi päästä eteenpäin. Adeola kuvaa biisin merkitystä: ”Meri kuvastaa tässä biisissä mun tunteita ja kuinka halusin päästä eteenpäin, mutta tuntui, että jäin jumiin mun omiin fiiliksiin.” Lyriikoissa korostuu erityisesti tunne siitä, kuinka voi jäädä jumiin omiin fiiliksiinsä ja kaivata vapautta.

Adeolan musiikissa yhdistyy luonnollisesti afrikkalaisten rytmien ja pohjoismaisen melodian elementit, luoden uniikin ja tunnistettavan äänimaiseman. ”Mä oon halunnut kokeilla sitä, miten voidaan tuoda nigerialaisen musiikin elementtejä siihen mun musaan, mut tosi orgaanisesti”, hän kertoo. Sulautuminen on erityisesti kuultavissa Oceans-kappaleessa, jossa vakava ilme ja syvät tunteet ovat vahvasti läsnä.

Tulevan debyytti-EP:n teemana on jatkuva etsimisen ja vapauden tunne, jota Adeola käsittelee musiikissaan. ”Avaan itseni täysin musiikissani ja olen rehellinen tunteistani. En halua sensuroida mitään”, hän korostaa.  Tiedotteessa kerrotaan, että EP:llä on havaittavissa teema, joka kulkee läpi jokaisen kappaleen ja tarjoaa kuulijalleen matkan tunteiden syövereihin.

Kuuntele alta EP:n toinen single, jossa rohkeasti eri kulttuurien vaikutteet ja syvällinen tunteiden käsittely yhdistyvät, ja lähde matkalle tunteiden merelle.