Klangin kesäkuun mixtape: DJ Misterhustla

Hustla talossa!

Klangi on vuoden alusta lähtien tiputtanut kuukausittain uuden miksauksen, joka sisältää tämän hetken ajankohtaisinta soundia. Kesän ajan mixtapet julkaistaan poikkeuksellisesti vasta kuun toisena perjantaina.

Kesäkuun DJ:nä toimii DJ Misterhustla, jonka ensimmäinen mixtape tuli ulos jo kymmenen vuotta sitten. Graindaaminen on jatkunut siitä asti, ja nimi on taottu tehokkaasti kalloon kaikille vähääkään enemmän urbaanin musiikin klubeilla bailanneille. Mutta millaista keikkailu on Namibiassa ja Etelä-Afrikassa? Mitä tekemistä Hustlalla on ollut Roc-A-Fella -legendojen kanssa? Entä miten tamperelainen DJ on onnistunut saamaan shout outit itse DJ Khaledilta? Lue lisää ja ota mixtape kuunteluun alta!

Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet? Millaista musiikkia soitat mixtapeillasi ja keikoillasi?

Tomi alias DJ Misterhustla, tuttavallisemmin Hustla tai Husla. Vastoin yleistä harhaluuloa asun ja olen kotoisin Tampereelta enkä Helsingistä. Soitan urbaania musiikkia laidasta laitaan. Viime vuosina enemmän ja enemmän erikoistunut afrobiittiin ja sen alagenreihin. Lattarimusa maistuu myös isosti reggaetonista dembow:hin ja baile funkkiin.

Olit aikoinaan aktiivinen jäsen DJ K2:n nettisaitin foorumeilla, joten todennäköisesti Keikki on ainakin yksi esikuvistasi näissä hommissa. Ketkä muut kotimaiset nimet ovat olleet jossakin muodossa keskeisessä osassa uraasi? Kuka on oma suosikki-DJ:si Suomessa ja maailmalla?

– Kyllä vain K2 on se isoin esikuva ollut aina Suomessa itselle. Legendaarista 100 % -radio-ohjelmaa tuli luukutettua paljon ja tosiaan pyörittyä K2-foorumeilla. Sieltä on peräisin myös taiteilijanimi. Taisin kuunnella Rick Rossin Hustlin’-kappaletta kun piti keksiä nimimerkki ja ensimmäisenä mieleen tuli legendaarinen Hu$tla. Sieltä se on jäänyt elään. Muita esikuvia Suomesta – DJ Ewok Voittamaton-videolta ja tietenkin Mista S (Reggaeton Crashers -mixtape!). Keskeisin mentori itselle on ollut DJ Taste, joka on pitkälti mahdollistanut – tai ainakin helpottanut – klubi-DJ-urani käyntiin saamista.

– Maailmalta nuoruudessa tuli kuunneltua paljon muun muassa DJ Envyn r’n’b-mixtapeja sekä muita DJ:tä kuten Don Cannon, Whoo Kid, Drama, Funk Flex, Cipha SoundsDJ Khaledia tietenkään unohtamatta.

Ensimmäinen mixtapesi tuli ulos aika lailla tasan kymmenen vuotta sitten. Kerro vähän siitä, ei tainnut olla ihan tavanomaisin keissi kun sait linkit rapakon takaisiin tekijöihin jo sen kautta? Keiden kaikkien muiden kanssa olet sen jälkeen päässyt työskentelemään mixtapeillasi?

– Joo, ensimmäinen mixtape Overseas Hustle vol. 1 tuli ulos loppukesästä 2009. Sillon olin syvällä Twitter-geimissä ja sen kautta hoitanut shout outit muun muassa Lil Jonilta itselleni. Tutustuin siellä lokaaleihin artisteihin ympäri Jenkkejä ja verkostoidun miamilaisen levy-yhtiön Poe Boy Music Groupin (jonka artisteja olivat silloin muun Flo Rida ja Rick Ross) kanssa ja he ottivat mut mukaan heidän viralliseen DJ-tiimiinkin. Ekalla mixtapella oli houstaamassa chicagolainen räppäri Bullet, joka tekee nykyään Mr. Robotic -nimellä kappaleita maailman isoimpiin realitysarjoihin ja Jimmy HenneC, joka on taas kotoisin Atlantan alueelta. Sittemmin oon tehny muun muassa Ace Hoodin, Orlando-legenda Papa Duckin ja Brick & Lace -duon Nyandan kanssa mixtapen. Yhtä virallista Poe Boy -mixtapea hehkutettiin aikoinaan jopa Miami New Times -lehdessä ja CD:eitä myytiin paikallisilla bootleggaajilla. Onhan tässä kaikenlaista tullut duunattua.

Kaikki jotka ovat kuunnelleet mixtapejasi tai olleet keikoillasi ovat varmasti kuulleet shout outit DJ Khaledilta. Minkälainen stoori niiden taustalla on?

– Oon aina DJ-duunien ohella tehnyt myös graafista suunnittelua. Tein sellaiselle miamilaiselle paikallistason räppärille kun Yung Trap mixtapen kannen, ja se oli saanut jollain kaveriidilillä Khaledin houstaan siihen 2000 dollarilla. Sillon Khaledin normihinta pyöri muistaakseni 10-15k paikkeilla. Vuosi oli 2011. Se hoiti mulle sitten yllätyksenä kiitokseksi yhden shout outin kanssa. Heräsin viestiin et käy kattoon mailis, siellä on jotain. Khaled on ollut isoimpia esikuvia jo ennen ensimmäistä levyään, joka tuli vuonna 2006. Siitä voi päätellä kuinka iso juttu se mulle oli. Nykyään on käynyt hyvä tuuri kun kaikki tunnistaa Khaledin äänen jopa skenen ulkopuolelta.

Mixtapejen tekemisen lisäksi olet soittanut klubeilla säännöllisesti vuodesta 2014 lähtien. Missä on viime aikoina ollut kovimmat bileet ja mitkä viimeaikaisista keikoista ovat jääneet parhaiten mieleen?

– Tein pitkään Club Capitalissa Helsingissä keikkaa lähes koko viikko, se oli hands down kovin mesta koko Suomessa. Harmi, että taloyhtiö ajoi kaiken ravintolatoiminnan koko talosta pois. Tän vuoden kovimmat keikat Capitalin ohella on ollut Kapkaupungissa ja Stadin Louis Vuitton -kaupassa, jossa oli Virgil Ablohin malliston julkkarit ja nuorille suunnatut privabileet. Kapkaupungissa soitin kahdessa eri VIP-klubissa. Lauantain yökerhokeikka oli ehkä hulluin meno ikinä. Koko ajan kunnon sirkus käynnissä tanssityttöineen ja Belvedere-maskotteineen. COCO:n soittajista on vastuussa Ultra Music South Africaa järjestämässä oleva kaveri ja muun muassa Diplo oli siellä muutama viikko ennen mua. Siellä ei ollut tanssilattiaa ollenkaan vaan jengi tanssi pöydillä, sohvilla ja tuoleilla.

Miten yöelämä siellä muuten erosi kotimaisista klubeista?

– Ihmiset on paljon ulospäinsuuntatuneempia ja se näkyy niiden bailauksessa. Tanssitaan enemmän, isommin ja lauletaan sanoja mukana kovemmin. Mutta ollaan myös avoimempia musiikille, jota ei ole välttämättä ennen kuullut. Miehillä taas on kunnon nokitusgeimi käynnissä, pöydässä pitää aina olla isompi pullo kun naapurilla luonnollisesti. DJ:lle se tarkoittaa sitä et on paljon helpompi soittaa. Ei tarvi stressaa sitä osaako tähän nyt joku tanssia.

Keikkahistoriaasi kuuluu useita lämppärikeikkoja nimille kuten Lloyd Banks, The Game, ScHoolboy Q, Smokepurpp sekä YG, ja ensi kuussa lämppäät Desiigneriä. Lisäksi olet toiminut Jay-Z:n suojattina alun perin tunnetun Memphis Bleekin keikka-DJ:nä muutamilla keikoilla. Onko näiden isojen maailmantähtien kanssa työskentelystä jäänyt mitään spessuja muistoja?

– Aika usein noi keikat menee niin että olet soittamassa, artisti tulee mestoille ja heittää femmat. Juttelet ehkä sen DJ:n kanssa hetken. Siinä se. Mutta on myös poikkeuksiakin. Esimerkiksi ScHoolboy Q:n mukana oli lämppäämässä Isaiah Rashad ja Rene Brown, niiden kanssa tuli jauhettua enemmänkin ja Renen kanssa ollaan edelleen yhteydessä. Sen kanssa tehtiin kans mixtape ja oli se meillä Club Diamondeissa vieraanakin kerran sen jälkeen.

– Vanhana Roc-A-Fella -fanina Bleekin ja Freewayn kanssa oli uskomatonta hengata käytännössä koko Blockfest 2014 -viikonloppu ja kuunnella niiden tarinoita. Miklulle ääretön arvostus tästä (Mikael Gabriel heitti tuolloin yhteiskeikan Freewayn ja Memphis Bleekin kanssa, toim. huom.). Bleekin toisella visiitillä vajaa puoli vuotta Blokkien jälkeen vedettiin kaksi minikeikkaa. Young Guru laitto mulle meiliin Bleekin taustat ja olin siitä ehkä vähän turhankin haipissa. Guru on kuitenkin legenda ja Jay-Z:n one-and-only engineer. Helposti yks uran kohokohtia laittaa Like That soimaan ja mestari räppää metrin päässä susta. Vähän vastaava hetki oli 2015 Blokkien jatkoilla, kun Young Thug tuli fiilisteleen jatkoille DJ-koppiin ja halus kuulla omia biisejään. Tää oli Lifestyle, Stoner, Danny Glover -aikaa. Jonkun vartin se siinä fiilisteli ja heitti sadan dollarin setelin kiitokseks. Se on mulla edelleen tallessa muistona.

– Cipha Sounds keissi oli kans hieno. Tutustuin siihen puolivahingossa NYC:in reissulla Comedy Clubilla, jota hän oli houstaamassa ja se halus tulla tänne. Tasten kanssa saatiin päivät natsaan ja vietettiin viikonloppu Tampere-Helsinki akselilla. Todella hauska kaveri. Haipeinta itelle suurena Rihanna-fanina, että Ciph on THE DJ Pon De Replay -videossa, ensimmäinen DJ, joka soitti Rihannaa Jenkeissä radiossa ja breikkas myös Lumideen.

Tämän hetken vakuuttavimmat kotimaiset artistit?

– Ehdottomasti Yeboyah, odotan innolla soolomatskua. Oon tuntenut Rebekkan jo varmaan yli viisi vuotta ja on ollut mukava seurata matkaa ja kehitystä. Yebo on todella päättäväinen ja visionääri uransa suhteen. Djangon tulevia julkasuja venaan kans isosti. Tänä vuonna eniten omalla levylautasella on soinut IBE:n iClout.

Mitä tämän kesän tapahtumista odotat eniten? Mitkä keikat on pakko päästä todistamaan itse?

– Blockfestit on aina kesän päätös jota odottaa eniten. Virgil Ablohin ja A$AP Rockyn – etenkin jos ehtii julkaista uuden levynsä vielä ennen Blokkeja – keikat kiinnostaa eniten. Ruisrockissa on hävyttömän kova line up: Megan Thee Stallion, Bad Bunny, J Balvin, Travis Scott, Doja Cat ja niin edelleen.

Millaista materiaalia tällä tuoreella mixtapellasi kuullaan?

– Tää edustaa aika hyvin musaa mitä soitan klubeilla joka keikalla. Tuoretta r’n’b:tä, trappiä, mun ite tuottamia afrobiitti-edittejä, UK afro swingiä ja dancehallia. 17 biisin setti vajaan 40 minuutin paketissa. Sopii erityisesti aurinkoisiin päiviin.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

DJ Misterhustlan keikat kesäkuussa:

14.06. Club Diamond / Venue FL (Tampere)
15.06. Tropical Rhythms / Café Europa (Tampere)
18.06. Sikatiistai / Venue FL (Tampere)
21.06. Wet & Wild / Nurmeshovi (Nurmes)
24.06. Mojito Mondays / Pinehill Terrace (Helsinki)
25.06. Sikatiistai / Venue FL (Tampere)

Sosiaalinen media:

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube