Klangin heinäkuun mixtape: DJ Ulrika

Amsterdamissa opiskelevan DJ:n mixtapella kuullaan myös hollantilaista musiikkia.

Klangi on jo puolen vuoden ajan julkaissut kuukausittain uuden mixtapen, joka sisältää tämän hetken tuoreinta soundia. Ideana on nostaa uuden musiikin ohella esiin osaajia kotimaiselta DJ-kentältä.

Vuoden toisen puoliskon aloittaa jyväskyläläinen DJ Ulrika, joka on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen kysytyimmistä urbaanin musiikin DJ-nimistä. Mutta kuullaanko Ulrikaa pian myös mikissä? Lue haastattelu ja ota Klangin heinäkuun mixtape kuunteluun alta!

Otetaan alkuun DJ Ulrika 101: kuka olet, mistä tulet, mitä teet ja millaista musiikkia soitat?

Moikka! Olen Lotta Uotila, artistinimeltäni DJ Ulrika, 22-vuotias kotoisin Jyväskylästä. Soitan päätyökseni levyjä, sen lisäksi olen yrittäjä ja opiskelija. Järjestän myös tapahtumia ja pyöritän Jyväskylässä kahta omaa klubikonseptia. Keikoillani soitan laajasti urbaania soundia eri genreistä (muun muassa rap, trap, r’n’b, hiphop, afrobeat ja dancehall). Mukaan mahtuu myös klubisoundia, kuten esimerkiksi tech housea / housea.

Mikä oli ensimmäinen itse ostamasi albumi ja mikä oli SE räppilevy mikä sai sinut lopullisesti koukkuun?

Ensimmäinen itse ostama albumi tais olla Nelly Furtadon Loose (2006) tai Akonin Konvicted (2006). Olin just ja just about ala-asteikänen ja kuuntelin kotona räppilevyistä eniten Missy Elliotin This Is Not a Test -albumia (2003) ja 50 Centin Get Rich Or Die Tryin’ -klassikkoa (2003). Räppi on ollu aina se ”main”-juttu ja varsinkin 2000-luvun alku jenkkiräpin tuotannosta iski kovaa.

Mistä sait kipinän DJ-hommiin?

DJ-hommat oli mulle pienestä asti kaukainen haave kun katsoin MTV:ltä musiikkivideoita ja ihailin DJ:den työtä. Teininä soitin aina kaikki kotibileet kavereille ja vanhojen jatkoilla lukiossa hyvä frendi sanokin että ” sun pitäis oikeesti olla DJ ja alkaa työstää tota hommaa”. Siitä sain rohkeutta ottaa ekan kerran yhteyttä mun oppi-isään Lauri Lappalaiseen a.k.a. DJ Larren G:hen. Olin niihin aikoihin 17-18 vuotias ja pääsin yhen tapaamisen jälkeen Laren oppitytöks missä roolissa vierähtikin melkeen vuos.

Keikkailet paljon DJ Vickyn kanssa ja olette molemmat Larren G:n koutsaamia. Larren G:tä onkin jo kuultu muutamaan otteeseen myös mikissä, mutta milloin teidät saadaan mikkikoppiin heittämään omat värssyt?

Ihailen suuresti naisräppäreitä ja varsinkin niitä ketkä ei turhia pyytele anteeks riimeillään ja vetää homman asenteella omalla tyylillään. Sellaisia on muun muassa Lil’ Kim, Missy Elliot, Eve, Khia, Saweetie, Cardi B… En oo ikinä laulanu, enkä myöskään räpänny joten vielä hetki vois mennä siihen että mut löytäis mikkikopista. Koen oloni kotosammaks dekkien takana, mutta en pidä omien riimien heittelyy tietenkään mahottomana ajatuksena tulevaisuudessa ja ottaisin sen ehottomasti haasteena vastaan.

Opiskelet tällä hetkellä Amsterdamissa. Mitä alaa opiskelet ja mitä kaikkea opintoihisi kuuluu?

Opiskelen musiikin tuottamista ja kansainvälistä musiikkibisnestä ammattikorkeakoulussa nimeltä SAE Institute Amsterdam. Keväältä jäi jo todistus taskuun elektronisen musiikin tuottajan tutkinnosta, mutta tuotantopuolta aion vielä jatkaa laajemmin syksyllä. Keväällä opintoihin koulussa kuului muun muassa tuottajan alkeisoppien harjoittelusta käytännön studiotyöskentelyyn ja studiotekniikkaan. Käytimme paljon aikaa tuottajaohjelmien läpikäymiseen ja opetteluun sekä musiikin teoriaan ja historiaan. Tuntumaa saatiin jo myös miksaamiseen ja masterointiin tuottamisen loppuvaiheessa, ja lopputyönä tuli tehtyä oma biisi valmiiks.

Oletko keikkaillut Damissa tai muualla Hollannissa?

Damissa keikkailut ovat jääneet vain muutamaan iltaan, ja oon keskittynyt enemmän kouluun. Itseni tuntien DJ-hommat vievät muuten täysin mukanaan… Jos aikaa on enemmän tavoite olis päästä enemmän heittämään keikkaa Hollannissakin ja luoda kontakteja lisää.

Mihin sellaiseen paikkaan haluaisit päästä soittamaan missä et ole toistaiseksi soittanut?

Dameissa löysin omaan musamakuun ihan uuden ulottuvuuden: teknon. Haaveilen joskus soittamisesta isoilla teknofestareilla kun esimerkiksi Awakenings-festareilla. Siistiä olis myös toimia jonkun kovan mimmiräppärin deejiinä tulevaisuudessa ja päästä tekeen isoja keikkoja eri puolilla maailmaa.

Onko olemassa jotain ”guilty pleasure” -biisejä joita et soita ikinä keikoilla, mutta joita fiilistelet salaa himassa?

Mun ”Personal”-nimiseltä Spotify-listalta löytyy paljon artistei ja biisei mitä kukaan ei uskois et kuuntelisin. Mun musamaku on tosi laaja ja paljon biisei jää kuulematta mun keikoil mitä kuuntelen kotona. Viimesimpiä kuunneltuja artisteja listal on muun muassa Imagine Dragons, Sia, Vesta ja SAINt JHN.

Tämän hetken kovimmat kotimaiset ja ulkomaiset bängerit?

Kotimaisista IBE:n ja MELO:n TIEN PÄÄL, Gettomasan koko uus albumi Diplomaatti, ja Lauri Haav Onneton toimi mulla heti.

Yks kovimmista ulkomaalaisista tällä hetkel on ehottomasti Saweetien My Type, mikä soi meidän frendiporukan keskuudes tällä hetkellä nonstop. Sen kaa lähtee meno aina ihan käsistä.

Myös muun muassa Nicki Minajin MEGATRON, A$AP Fergin Wigs (feat. City Girls & ANTHA) sekä Skeptan Greaze Mode ollu kovas soitos ja kuuntelus. Chris Brown teki kans hyvää duunii uudel Indigo-albumillaan josta moni biisi jäi soittoon.

Mitä tällä mixtapellasi on mukana?

Mun mixtape koostuu pitkälti urbaanista uudesta musasta, ja sillä kuullaan paljon räppiä, r’n’b:tä sekä muutamia mun afrobeat-suosikkeja. Myös pari old school introo / biisiä oli pakko heittää väliin, unohtamatta myös hollantilaist musaa. Fiilistelin myös muutamal biisil vähän nopeempitemposia omia tän hetken suosikki tech house -biisei. Mixtape kuvaa hyvin mun tyyliä DJ:nä klubeilla.

DJ Ulrikan keikat heinäkuussa:

12.07. Skohan (Helsinki)
13.07. Skohan (Helsinki)
14.07. Skohan (Helsinki)
17.07. SUMMERit! w/ Ulrika & friends, guest DJ Misterhustla / Revolution & VENN (Jyväskylä)
19.07. FINESSE, WKND FESTIFAL OFFICIAL AFTER PARTY / Valkoinen Sali (Helsinki)
20.07. ULRIKA NIGHTS w/ guest DJ GAS GAS / Bra2 (Jyväskylä)
24.07. SUMMERit! w/ Ulrika & friends, guest TBOY / Revolution & VENN (Jyväskylä)
26.07. Bra2 (Jyväskylä)
27.07. Bra2 (Jyväskylä)
31.07. SUMMERit! w/ Ulrika & friends, guest MUMIN / Revolution & VENN (Jyväskylä)

Sosiaalinen media:

Facebook
Instagram