Don Koojj haluaa olla Suomen kovin – hinnalla millä hyvänsä

Vimugraphy

Helsinkiläisartisti julkaisee esikoisalbuminsa elokuussa.

Kotimaisen hiphop-kentän uusiin tulokkaisiin laskettava Don Koojj julkaisee esikoisalbuminsa kesän lopussa. Kahdentoista kappaleen kokonaisuus kulkee nimellä Burundanga ja se saapuu suoratoistopalveluihin 29. elokuuta.

Omakustannelinjalla operoiva helsinkiläisartisti aloitti debyyttinsä määrätietoisen tekemisen alkuvuodesta. Pitkäsoittoaan Don Koojj luonnehtii rehelliseksi ”rakkauslevyksi”, jolla hän purkaa tunteensa entisistä parisuhteistaan.

– Lisäksi jatkan sillä NADA:n ja Hullun tapaan kertomuksia näistä naisista ja pojasta, jolla ei oo kun yks päämäärä, olla Suomen kovin räppäri. Hinnalla millä hyvänsä.

Levyn tuotantopuolesta vastaavat hyperforms, R0ZV0 sekä Wee23, jonka muita yhteistyökumppaneita ovat olleet esimerkiksi DJ Ibusal ja MELO. Lisäksi mukana on yksi biitti hiphop-pioneeri Skemiltä, jonka tuotantoa ei ole ihan hetkeen kuultukaan kotimaisilla rap-julkaisuilla. Uutisoimme kaksikon yhteistyöstä jo tammikuussa.

– Oon henkilökohtaisesti helvetin tyytyväinen levyn saundiin ja vaikka tekstit vois kirjottaa miljoona kertaa uusiksi ja paremmin, en tekis tätä levyä toisin. Tää on mun debyytti ja tästä mut muistetaan, Don Koojj toteaa.