Lontoo 2024 on täynnä pop- ja rock-musikaaleja

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Link Building Oy

Varsinkin kesällä Eurooppa on täynnä festareita, joissa esiintyy maailman suosituimmat ja parhaat pop- ja rock-yhtyeet sekä eri genrejä edustavat eturivin artistit. Myös Lontoossa järjestetään varsinkin brittipoppia täynnä olevia festareita, mutta Lontoon tapahtumista silmiin pistää myös poikkeuksellisen hyvä musikaalikatttaus. West Endin teattereissa raikaa nyt paljon pop- ja rock-hitit ja lippuja saa ostettua etukäteen esimerkiksi osoitteesta https://www.hellotickets.fi.

Mamma Mia -musikaali – Here we go again

”Mamma Mia!” -musikaali on yksi teatterimaailman säihkyvimmistä helmistä, joka on viihdyttänyt yleisöjä Lontoossa jo pitkään. Musikaalin runkona toimii tietysti naapurimaasta maailman kartalle ponnistaneen ABBA:n ikoniset kappaleet, jotka luovat unohtumattoman tarinan rakkaudesta, ystävyydestä ja perheen löytämisestä idyllisellä kreikkalaisella saarella. Musikaalin kesto on 2 tuntia ja 35 minuuttia, mikä tarkoittaa, että kahden ja puolen tunnin ajan saa nauttia energisestä ja hyväntuulisesta tunnelmasta. Mamma Mia! saa jokaisen katsojan sydämen sykkimään ja huulet hymyilemään, olipa kyse sitten rakkaustarinan käänteistä tai nostalgiasta herättävistä ABBA-hiteistä. ABBA:n kappaleet ovat ikivihreitä ja tästä musikaalistakin on muodostumassa sellainen. Vaikka musikaali sopiikin kaikenikäisille, eniten siitä varmasti saa he, jotka tuntevat kappaleet jo entuudestaan.

Tina Turner -musikaali on rock-show

”The Tina Turner Musical” vie sinut unohtumattomalle matkalle rock ’n’ rollin kuningattaren, Tina Turnerin, elämään. Lontoon teatterimaailman yksi tämän hetken helmistä tarjoaa syvällisen katsauksen siihen, miten Tina valloitti maailman ja nousi musiikin ikoniksi. Musikaali esittää tarinan tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi. Jo menehtynyt Turner ennätti itsekin olla mukana luomassa musikaalia yhdessä ohjaaja Phyllida Lloydin kanssa, jotta hänen tarinansa esitettäisiin mahdollisimman todenmukaisesti. Esityksen aikana kuulet kymmeniä Tinan suurimpia hittejä sekä Motown-klassikoita, mukaan lukien ”What’s Love Got to Do With It”, ”The Best”, ”Proud Mary” sekä “River Deep Mountain High”. Musikaali kertoo Tinan matkasta julkisuuden valokeilassa ja sen ulkopuolella, erityisesti hänen rohkeasta irtiotostaan Ike Turnerista vuonna 1976 kotiväkivallan vuoksi. Esityksen kesto on 2 tuntia ja 45 minuuttia, ja se tarjoaa kattavan kuvan legendaarisen artistista, jonka monet muistavat upeasta äänestä, säihkyvistä sääristä ja energisestä esiintymisestä.

Grease The Musical – 70-luvun ikoninen elokuva herää henkiin

”Grease The Musical” on West Endin sydämessä pyörivä dynaaminen show, joka herättää eloon 70-luvun teinielämän ja kesärakkauden. Kyseessä on päivitetty versio legendaarisesta musikaalista, joten luvassa on unohtumaton elämys, jossa yhdistyy nostalginen tunnelma ja ajaton musiikki. Eniten tästä musikaalista saavat he, jotka ovat edes vaiheessa elämäänsä nähneet alkuperäisen elokuvan ja tuntevat siten tarinan, mutta esitys on varmasti viihdyttävä myös täysin uusille silmille. Musikaalissa Rydell High Schoolin hahmot, Sandy ja Danny Zuko, vievät katsojat läpi tarinan, joka on täynnä sykähdyttäviä tansseja ja lauluja. Grease The Musical tuo esiin 70-luvun ikonisen elokuvan parhaat palat, mukaan lukien Pink Ladysin säihkeen ja Burger Palace Boysin rokkivibat. Hitit kuten ”You’re the One That I Want” ja ”Summer Nights” tekevät musikaali- illasta Lontoon West Endissä unohtumattoman. Jos suuntaat katsomaan Greasen, kannattaa varmaankin verestellä muisteja ennen musikaalia katsomalla elokuva uudestaan. Esitys on suositeltu 7-vuotiaille ja vanhemmille ja esityskielenä on englanti.

West Endiin vaikka suoraan metrolla

Jos suunnittelet vierailua Lontoon West Endin musikaaleihin, on hyvä ottaa muutama seikka huomioon. Lippujen ostaminen on hyvä hoitaa jo etukäteen, sillä näytökset tulevat usein täyteen. Netistä liput voi ostaa kätevästi Suomesta käsin etukäteen ja tarjolla on erihintaisia lippuja riippuen musikaalista, istumapaikasta ja ajankohdasta. West Endin teatterialue sijaitsee keskeisellä paikalla Lontoossa, ja sinne on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä. Lähimmät metroasemat riippuvat katsomasi musikaalin sijainnista, mutta yleisimmät asemat ovat Leicester Square, Covent Garden, Piccadilly Circus ja Charing Cross. Muista tarkistaa etukäteen lähin metroasema teatterille, ja lähde ajoissa liikkeelle, sillä varsinkin perjantaisin ja lauantaisin ruuhkia on siellä ja täällä. West Endin teatterialueella on myös runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joten voit nauttia illallisesta tai kevyistä virvokkeista ennen esitystä. Ja myös esityksen jälkeen tunnelmasta voi jäädä nauttimaan vielä alueelle, ennen kuin suuntaa hotellille nukkumaan. Jos musiikkielämyksistä ei jaksa lähteä nauttimaan Lontooseen asti, niin uutisissamme päivitämme jatkuvasti tulevia mielenkiintoisimpia esiintymiskiinnityksiä kotimaan kamaralla.