Kasaantuvatko lainojen kulut? – Yhdistelylaina voi olla vaihtoehto

Kaupallinen yhteistyö: Matchbanker

Lainoja haetaan moniin tarkoituksiin. Yksi remontoi lainan turvin kellariin treenikämpän, kun taas toinen päivittää kotistudion laitteet ja ohjelmistot vastaamaan viimeisimpiä vaatimuksia ja odotuksia, joita niille asetetaan. Lisäksi erilaiset kulutusluotot mahdollistavat useille suurempien hankintojen tekemisen ilman pitkää säästämistä ja tarjousten ja tilaisuuksien menemistä sivu suun.

Olipa lainat hankittu sitten uusimpia lenkkareita tai harrastusprojektin rahoittamista varten, niin ne on maksettava takaisin ajallaan. Kaikilla lainoilla on omat kuukausieränsä, joiden muodossa velka maksetaan takaisin. Varsinaisten maksuerien ja lainarahan lisäksi velallisen on maksettava lainan korko ja muut kulut. Näistä koostuu lainan lopullinen hinta. Lainojen hintoja voi vertailla verkon lainapalveluilla, kuten Matchbankerilla. Koska rahoituslaitokset ja pankit kilpailevat asiakkaista samaan tapaan kuin mitkä tahansa muut yritykset, näiden tarjoamien lainaehtojen vertailu on helppo tapa säästää lainojen kuluissa.

Yhdistä lainat yhdistelylainalla
Lainamarkkinoilla on nykyisin todella laaja skaala erilaisia lainapalveluita. Lainaa voi hakea esimerkiksi tarkasti määrätyn ostoksen kustantamiseen. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat esimerkiksi mökki- ja autolainat. Näiden lisäksi lainoja voi hakea laveammin määriteltyjä kulutustarkoituksia varten. Tähän sopivat esimerkiksi kulutusluotot.

Edellä mainittujen lisäksi lainamarkkinoilla on tarjolla yhdistelylainoja. Yhdistelylainat on tarkoitettu kahden tai useamman lainan yhdistämiseen. Tällä tähdätään sekä lainanhoitokulujen pienentämiseen että lainanhoitoon käytettävän ajan ja energian vähentämiseen.

Miksi lainojen yhdistely kannattaa?
Jokaisella lainalla on kustannuksensa. Nämä ovat esimerkiksi lainan korko ja lainan hoitokulut. Ne on maksettava jokaisen kuukausierän yhteydessä. Jos samalla velallisella on useampi kuin yksi laina, niin tämän on luonnollisesti maksettava kahden kuukausierän lisäksi myös kaksinkertaisesti lainanhoitokuluja. Tästä koituu paitsi kuluja, myös harmaita hiuksia. Usean erillisen lainan maksaminen samaan aikaan tarkoittaa sitä, että lainojen maksajan on muistettava eräpäivät ja muut käytännön seikat kahteen otteeseen.

Miksi lainojen yhdistely säästää rahaa?
Usein kaksi erillistä lainaa yhdistämällä yhdeksi yhdistelylainaksi on mahdollista säästää kuukausittaisten lainakustannusten maksamisessa. Tälle on pari erillistä syytä.

Ensinnäkin yhden yhdistelylainan maksaminen kahden erillisen lainan sijaan on halvempaa lainanhoitokulujen vuoksi. Yhden lainan kulut ovat luonnollisesti pienemmät kuin kahden samanaikaisesti maksettavan lainan yhteen lasketut kulut.

Toinen syy yhdistelylainan edullisuudelle on sen alhainen korko. Lähtökohtaisesti rahoituslaitokset ja pankit myöntävät yhdistelylainoille alhaisempia korkoja kuin monille muille lainoille. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ne ovat matalamman riskin lainoja, joita käytetään toisten lainojen lyhentämiseen ja näin oman maksukyvyn kehittämiseen.

Millaisia yhdistelylainat ovat?
Vaikka yhdistelylainat ovat yleistyneet 2000-luvun aikana, niin niihin liitetään yhä vanhentuneita mielikuvia. Jokainen laina sekä tarve ja tilanne lainaa varten on omanlaisena. Näin ollen myös kaikki yhdistelylainat on haettu erilaisiin tarpeisiin ja niiden suuruudet vaihtelevat paljon. Keskimääräisen yhdistelylainan koko on noin 20 000 €.

Yhdistelylainan hakeminen verkossa
Jos kahden tai useamman lainan kulut alkavat nousta korkeiksi ja niiden hoitaminen vie liikaa aikaa ja energiaa, niin yhdistelylainan hakeminen on harkitsemisen arvoinen valinta. Yhdistelylainoja voidaan hakea samaan tapaan verkossa toimivilta rahoituslaitoksilta kuin muitakin lainoja.

Ensimmäiseksi lainojen yhdistämisessä on vertailtava lainatarjouksia ja kilpailutettava laina. Tämä onnistuu verkossa toimivien lainapalveluiden avulla. Palveluihin on koottu esimerkkejä yhdistelylainojen tarjouksista. Näin lainan hakija voi valita rahoituslaitosten joukosta haluamansa tahot ja hakea niiltä yhdistelylainaa. Jos lainahakemus hyväksytään, niin hakija saa eteensä tarjouksia yhdistelylainojen sopimuksista. Näistä tarjouksista on helppo valita edullisin ja paras laina yhdistämistä varten. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on aina ilmaista ja nopeaa, eivätkä yhdistelylainat ole poikkeus tässä suhteessa.