William mukana isossa pohjoismaisessa biisissä – messissä myös ruotsalainen Adaam ja tanskalainen Icekiid

Mona Salminen

Kappaleen tarkoituksena on yhdistää Pohjoismaita musiikin kautta.

Grammy-ehdokkaana oleva vuonna 2017 perustettu ruotsalainen tuottajakollektiivi Nblnation on tänään julkaissut uraauurtavan AXAR-singlen yhteistyössä Pohjoismaiden suurimpien artistien kanssa. Kappaleen, jonka esittävät ruotsalainen supertähti Adaam, tanskalainen monilahjakkuus Icekiid ja Suomen striimatuimpiin artisteihin lukeutuva William, tarjoavat pohjoismaisella mittapuulla ison mittaluokan yhteisbiisin.

Tuoreen singlen kerrotaan olevan osa ruotsalaisen Nblnationin ja norjalaisen crossover-brändin 00Nationin kunnianhimoista projektia pyyhkiä pois Skandinavian rajat musiikin avulla.

– Haluamme murtaa esteet maiden välillä musiikin avulla. Uskomme, että musiikilla on voima yhdistää ihmiset ja avata ovia uusiin mahdollisuuksiin, kertoo Nblnation-kollektiivin perustaja Pato Pooh.

Projekti ilmestyi Suomen päätyyn, kun ruotsalaisräppäri laittoi aluksi Instagramissa viestiä Williamille.

– ADAAM laittoi IG:ssä viestiä ja kysyi mukaan biisille. Oltiin jo jonkin aikaa puhuttu, että tehtäis jotain yhdessä ja nyt aika tuntui oikealta. ICEKIID:iin tutustuin lähemmin vasta tän biisin myötä, mutta ollaan puhuttu, että tehdään tulevaisuudessa lisää biisejä yhdessä, william kertoo yhteisbiisin synnystä.

Tulevana lauantaina William on mahdollista nähdä livenä Klangin ensimmäisen klubikonseptin avajaisillassa samalla, kun läpimurtokaksikko Jore & Zpoppa viettävät levyjulkkareitaan Helsingin Valkoisessa Salissa 18. maaliskuuta. Ennakkolippuja tapahtumaan on vielä rajallisesti myynnissä Kide.appissa, mutta tapahtumapaikan ovelta lippuja pystyy myös hankkimaan.

Kuuntele alta yhteiskappale, jonka on tuottanut Nblnation-kollektiiviin kuuluvat Pablo Paz ja Takenoelz.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.