Vain Elämää -sarjan uudella kaudella mukana myös räppiä – Gaselleista tuttu Hätä-Miikka versioi Anna Puun kappaletta

Petri Aho

Tuotannollisesti Hätä-Miikan versioima kappale ottaa vaikutteita briteistä. 

Gasellit-yhtyeestä tuttu Hätä-Miikka nähdään suosituin Vain Elämää -sarjan uusimmalla kaudella. Perjantaina alkanut sarjan 14. tuotantokausi tarjoaa tuttuun tapaan räikeän kattauksen kotimaisia artisteja, jotka versioivat toistensa luomuksia. Usein kappaleet saavat uudelleenversiointien myötä myös uusia genrevaikutteita, ja näin on myös uusimmalla kaudella, jolla nähdään Hätä-Miikan lisäksi Anna PuuA.W. YrjänäEllinooraJannaJouni HynynenRobin Packalen ja Virve Rosti.

Ensimmäisessä jaksossa vietettiin Anna Puun päivää, eli saimme kuulla kaiken kaikkiaan seitsemän uutta versiota hänen tuotannostaan. Rap-kansan suurimman mielenkiinnon herättänee Hätä-Miikan vuoro, jonka edustama Gasellit on tehnyt Anna Puun kanssa yhteisen biisinkin ja laulaja on nähty jopa yhtyeen keikalla esiintymässä.

– Anna Puu oli mulle oikeastaan ainut entuudestaan henkilötasolla tuttu Vain elämää -leiriläinen. Hänen kanssaan on tullut tehtyä musiikkiakin yhdessä ja ollaan jopa esitetty meidän yhteistä Lumi-kappaletta Gasellien keikoilla. Mä olen aina tullut hyvin juttuun Annan kanssa ja arvostan hänet erittäin korkealle maamme musiikin tekijöiden ja artistien kirjossa, Hätä-Miikka kertoo.

Versioitavakseen hän valitsi viime vuonna julkaistun, rauhallisen Juokse beibi juokse -kappaleen.

– Vietiin kappaletta rohkeasti Brittien saarten suuntaan tuotannollisesti, mutta halusin säilyttää alkuperäisen biisin soinnin, lämmön ja raukeuden. Lopputulos on omasta mielestäni oikeastaan aika vänkää folk-räppiä tai tarkemmin folk-UK Garagea, ”Hätis” tarkentaa prosessia.

Suurimmalle osalle Gaselleista tuttu artisti on julkaissut myös soolotuotantoa albumin ja yhden singlen verran vuosina 2015 ja 2017, mutta nyt diskografia saa jatkoa muutaman kappaleen verran. Niistä ensimmäisen voit kuunnella alta.