Uuden musiikin kilpailussa rap-vaikutteinen ehdokas – Käärijän biisi herättää laajaa huomiota

Nelli Kenttä

Monsp Recordsin artisti Käärijä vakuuttaa energisyydellään.

Vuoden 2023 Uuden musiikin kilpailun ehdokkaiden kappaleet ovat nyt julki ja poikkeuksellista huomiota on saanut Käärijän kappale Cha Cha Cha. Kappale tuntuu olevan täynnä yllätyksiä yhdistellen sekä räppiä että metallia. Arjen unohtumisen anthemiksi kuvailtu biisi sijoittuu teemoiltaan yöelämään.

– Haluttiin kokeilla ensisijaisesti jotain sellaista mitä ärijän tuotannossa ei oltu ennen kuultu. Sanoitukset sai luvan olla jollain tapaa juhlimiseen liittyvää ja sana Cha Cha Cha jäi kummittelemaan biisisessiossa niin vahvasti, että päädyttiin tekemään siitä sitten biisi. Kappale saa sykkeen nousemaan ja jos sillä ei lähde bileet käyntiin niin ei sitten millään, ärijä kuvailee.

Monsp Recordsille kiinnitetyn artistin kappale on herättänyt paljon huomiota sosiaalisessa mediassa jopa ulkomailla asti. Erityisesti yllätyksellisyydestään kehuttu biisi tarjoilee räjähtävää energiaa ja samaa rataa jatkaa kappaleen musiikkivideo. Uuden musiikin kilpailun YouTube-kanavalla julkaistu video kiilasi suoraan trendaavien videoiden kärkeen kerättyään yli 200 tuhatta näyttökertaa ensimmäisen vuorokauden aikana.

Lauantaina 25. helmikuuta Turun Logomossa järjestettävä UMK-finaali tuo kilpailijat lavalle esitysten saattelemana. Käärijä kertookin luvassa olevan jotain sekopäistä ja unohtumatonta. Jo aiemmassa tuotannossaan monia eri genrejä yhdistellyt artisti ei halua lukittautua mihinkään tiettyyn kategoriaan, mutta mielenkiintoisen kappaleesta tekee ehdottomasti myös sen rap-vaikutteet.

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan tuoreen lyriikkavideon.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.