Tuottaja-DJ Loasteeze ruuvasi boom bap -biitin referenssinään yksi suomiräpin legendaarisimmista levyistä – ”Ois se kyl voinu sopiakki siihen”

Timo Pieni Huijaus ja Loasteeze katsovat kameraa kohti kerrostalon edessä.
Timo Pieni Huijauksen albumia voi ehkä jo odotella lähitulevaisuudessa.

Artistien kohtaaminen Pyhimyksen keikan soundcheckissä kirvoitti yhteistyön.

Kansainvälisestikin meritoitunut tuottaja-dj Loasteeze julkaisi perjantaina single-kappaleen nimeltään Aina. Kappaleen räpeistä vastaa yksi suomiräpin ehdottomista hahmoista, Timo Pieni Huijaus. Yhteistyö alkoi Pyhimyksen jäähallikeikan soundcheckistä, jossa vanhat tutut kohtasivat pitkästä aikaa.

– Timo on ollu pitkää sillai listalla, et haluis tehä biisin sen kaa ja se kohtaaminen sit sparkkas sellasen, et nyt tää ois mahollist tehä, kertoo Loasteeze yhteistyön synnystä.

Loasteeze alkoi työstämään biittiä, jonka lähettää Timolle. Yksi vaikuttimista oli Timo Pieni Huijauksen vuonna 2010 julkaisema Emävale-albumi, jonka tuottaja nimeää yhdeksi soitetuimmaksi suomiräp-levykseen.

– Se tyyli istuu mun tyyliin tosi hyvin. Mun mielest tää onnistu silleen et tää biisi vois jopa olla siin levyllä, eikä erottuis huonol taval joukosta, pohtii Loasteeze.

No Timo, istuisiko tämä biisi Emävaleelle?

– Kyl siin aika paljon sitä samaa vibee on. Ois se kyl voinu sopiikki siihe. Itel aina jotenki tosi lähellä ollu tollai samplevetonen, ni osu omalle kentälle. Sen takii tää oliki tosi helppo projekti, ei ollu vaikeuksii kirjottaa, vastaa Timo Pieni Huijaus.

Loasteezen lähettämän biitin boom bap- ja ysärifiilis tekivät vaikutuksen ja kirvoittivat leikkisän idean boom bap -kruunusta, joka on joskus TPH:n päätäkin koristanut.

– Räpin kohalla puhutaan aina siit kruunusta ja kenellä on kruunu ja missä asiassa. Tuli semmone fiilis et se boom bap -kruunu on ainaki joskus ollu omassaki päässä, kertoo Timo.

– Biisi on pähkinänkuoressa oodi sille, et musan täytyy tuntuu jossain syvällä sisällä. En oo ikinä ollu mitenkään takertunu yhteen genreen, vaan kaikki musa on ollu kiinnostavaa, jos se vaan on antanu mulle jotain, kiteyttää Timo Pieni Huijaus kappaleen merkitystä tiedotteessa.

Kun kyseessä on yksi 2000-luvun alun suosituimmista suomiräppäreistä, joka vetäytyi julkaisuhiljaisuuteen vuoden 2012 Kaikki Loppuu -albuminsa jälkeen, täytyy tietenkin kysyä, miltä näyttää Timo Pieni Huijauksen julkaisukalenteri?

– Nyt just itseasias seison studion edessä menos viimeistelemään biisiä. Tänään pitäis lähtee oma seuraava sinkku miksaukseen ja masteriin. Sen pitäis tulla, jos ei nyt mitään ihmeellistä tapahdu, 2. kesäkuuta ulos. Kokoajan täs albumia tehdään, mut nykyää musakenttä on niin kummallinen et ei tällanen dinosaurus enää kaikes pysy messissä, ni tekee biisei ja julkasee niit aina ku mahollista, niin kai se levyki sit jossain vaihees tulee kasaan, avaa Timo Pieni Huijaus tulevaisuuden suunnitelmiaan.