Stepan Kodittomat-albumi: Musiikillinen mosaiikki, joka tarjoaa monimuotoisen kuunteluelämyksen

Stepan Kodittomat-albumilla on biisejä viimeisen neljän vuoden ajalta, joiden inspiraatiot ovat muovautuneet kymmeniä kertoja.
Sonja Keränen

Suomiräpin konkari julkaisi perjantaina uuden albuminsa, joka tarjoaa monipuolisen musiikillisen matkan läpi vuosien ja yhteistöiden, samalla tukien vähävaraisia perheitä Hope ry:n kautta.

Sodankylästä kotoisin oleva suomiräpin edustaja Stepa julkaisi perjantaina 8. joulukuuta Kodittomat-albuminsa, joka vie kuulijan matkalle läpi erilaisten aikakausien ja yhteistöiden. Albumin jokainen kappale muodostaa osan musiikillisesta mosaiikista, heijastaen Stepan luovuutta ja monipuolisuutta.

Albumi on täynnä Stepan omintakeista ilmaisua, ja se tarjoaa kuuntelijoille mahdollisuuden uppoutua monimuotoiseen kokemukseen tutkiessaan Stepan erilaisia äänimaailmoja. Artisti itse kuvailee musiikin tekemistä mukavaksi puuhaksi ja paljastaa, että albumin biisit olivat alun perin tarkoitettu vain hänen omaksi ilokseen, kunnes hän päätti jakaa ne yhteisen nimimerkin alle.

Albumin tuotantoon ovat osallistuneet muun muassa Aksim, Pehmee Goo ja Janne K. Vierailijoina kuullaan Kubea, Mactopiasia, Eevil Stöötä ja Meena Betulaa. Stepa kertoo arvostavansa vierailevien artistien panosta ja korostaa, että jokainen heistä toi oman nälkäisen panoksensa biiseihin.

Yksi albumin kiinnostavimmista kappaleista on Makeeta ja tuhtii, jossa sämplätään suomiräpin pitkän linjan tekijöiltä Ruudolfilta ja Karri Koiralta, tuoden näin yhteyden menneen ja nykyisen sukupolven välille.

Albumin taustalla olevat tarinat ja inspiraatiot kattavat neljän viime vuoden ajanjakson, jolloin Stepan musiikillinen makumaailma on muovautunut kymmeniä kertoja. Stepa kertoo, että joitain biisejä varten hänet kutsuttiin studiosessioihin Iihin, sillä paikalliset olivat kuulemma niin köyhiä, että he joutuivat tekemään musiikkinsa itse. Toisessa tilanteessa Stepa sai studiosessio-kutsun, ja palkkioksi toinen muusikko tarkasti hänen hampaansa, koska oli hammaslääkäri.

Kodittomat-albumin tuotot ohjataan Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille. Stepa korostaa, ettei albumi yksinään muuta maailmaa, mutta hän toivoo sen voivan tarjota jotain positiivista niille, jotka sitä tarvitsevat. Hän muistuttaa, että kuka tahansa voi auttaa ketä tahansa, ja toivoo, että albumin tuotot voivat auttaa ihmisiä harrastuksissa tai arjen askareissa.

– Ei tämä levy maailmaa pelasta, mutta ehkä joku saa itselleen luistimet tai värikynät, joilla värittää maailmaa. Kuka vaan voi auttaa ketä vaan, joten toivotaan, että tämä auttaa jotakuta saamaan pienen jeesin harrastuksiin tai elämään. Minäkin olen saanut apua niin paljon, että tämä on vähintä mitä voin tehdä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.