Siirto kameran takaa sen eteen – Suomen tunnetuimpien artistien kuvaaja Jiji julkaisi debyyttisinkkunsa

Jiyar Seyyedi tunnetaan nykyään myös artistinimellä Jiji.
Jjohanness

Suomen isoimpien artistien kuvaaja Jiyar Seyyedi debytoi omalla sinkullaan.

Musiikkivideoista tuttu punainen piste logonaan, Jiyar Seyyedi, tunnettu myös nykyisellä artistinimellä Jiji, siirtyi kulissien takaa parrasvaloihin julkaisemalla debyyttikappaleensa Tein Sen perjantaina, 1. syyskuuta.

Artistilla on vaikuttava portfolio musiikkivideoiden tuotannon puolella ja on tunnettu nimi Suomen musiikkipiireissä taidoistaan ja visioistaan, mutta hän ei ole ikinä halunnut jäädä survotuksi yhteen tiettyyn laatikkoon, ja mikäpä olisi parempi asema ja tilaisuus, kun mikä Jijillä on nyt.

– Mul ei oo aina ollu sellast ajatust et tuun droppaa oman biisin, tää oli vaa in the moment ja tuntu oikeelt et nyt on aika droppaa. Mä aloin tekee musaa tän vuoden puolella, sanoisin noin kahden tai kolme kuukauden ajan ja siin ajas kertyny joku 30 demoo.

Suomessa ei ole oikeastaan nähty ennen asetelmaa, jossa näin suuren kaliperin videokuvaaja hyppää artistin kenkiin, mutta toimii hienona esimerkkinä nykyisen sukupolven tekijöiden mielentilasta, että aina voi laajentaa osaamisaluettaan ja parantaa itseään, eikä jäädä paikoilleen vaan siksi, että on mukava olla.

Tein Sen sai alkunsa Jijin kotistudiossa, jossa hän vain freestylesi biitin päälle. Kuunneltuaan juuri nauhoittamansa freestylen hän näki biisissä potentiaalia, kunhan sen viimeistelisi kunnolla loppuun. Tunnin päästä biisi oli valmis. Tämän jälkeen Jiyar otti yhteyttä kaveriinsa Fractious Frankiin, joka on tuottanut monille isoille artisteille Suomessa. Studiolla Jiji ja Frank viimeistelivät biisin julkaistavaksi.

– Halusin näyttää jengille et kannattaa aina olla ylpee omist saavutuksist elämäst ihan sama mikä se sun juttu on ja mitä ikinä teetkään. Mä tuun perheestä missä musiikki on aina ollu tosi lähellä kaikin puolin, mutta nyt teini-iästä asti inspiraatioo tullu ulkomailta ja kavereista, jotka tekee musaa.

Kuten aikaisemmin mainittiin, tämä tietty asetelma on Suomessa ennennäkemätöntä, ja tietenkin se nostattaa kysymyksen artistin tulevaisuudesta. Jatkaako hän vanhaan tapaan videoiden parissa vai onko tämä uusi aloitus Jiyarin taiteelliselle uralle? Ulkomailla on esimerkkejä rap-artisteista, jotka ovat siirtyneet kameran taakse ohjaamaan musiikkivideoita, esimerkiksi J. Cole, Kanye West ja A$AP Rocky, mutta ei päinvastaista kuten Jijin tilanteessa.

– Rehellisesti kuvaushommat tulee aina olee lähellä sydäntä ja tuun tietenki jatkamaan niitä hommia. Mutta ehkä haluun viedä sen tulevaisuudes siihen suuntaan et se olis friends and family exclusive jos kuvaan videoita, mut jos f*ckaan sun soundinkaa ja nään potentiaalii nii oon aina valmiin. Tuun myös tekee musaa siin ohella ja yritän olla molemmin puolin aktiivinen. Tulevaisuutee en nää, mut ainaki se työpanos mitä oon laittanu ja laittamassa lisää tähän hommaan näyttää siltä et hyvii juttui tulossa ja ehkä jotain mitä Suomes ei oo vielä nähty.

Debyytti julkaistiin musiikkivideon kera, joka on liitetty alle. Ohjaajana toimii tietenkin itse Jiji ja videon on kuvannut Jjohanness, myöskin toinen tuttu tekijä Suomen musiikkiskenen videohommissa.