Rap-musiikki jatkaa suosiotaan Suomen kuuntelulistojen kärkipaikoilla – ykkössijoilla Travis Scott ja Ibe

Yhdysvaltalaisräppäri Travis Scott riisumassa takkiaan.
Travis Scott julkaisi äskettäin odotetun studioalbuminsa.

Travis Scottin neljäs studioalbumi on ollut kovassa kuuntelussa myös Suomessa.

Suomen musiikkilistoilla tapahtuu jälleen mielenkiintoisia muutoksia, kun viikolla 31 Travis Scottin odotettu albumi Utopia valloittaa debyyttiviikollaan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikan. Samalla Kuumaa-yhtyeen suositun Hyvikset ja pahikset -levyn on väistyttävä ykköspaikalta, mutta pitää tiukasti kiinni listan toisesta sijasta.

Travis Scottin tuore levy on kerännyt huomiota ja odotuksia jo ennen julkaisuaan, ja sen valtaaminen Suomen virallisella albumilistalla kertoo teoksen vahvasta vetovoimasta. Studioalbumi onnistuu yhdistämään tarttuvat kappaleet ja omaperäisen soundin, joka vetoaa laajaan kuulijakuntaan.

Vaikka yhdysvaltalaisräppärin odotettu projekti varastaa otsikot, on myös muita albumeita, jotka ansaitsevat huomiota. Listan kymmenen parhaan joukkoon on nimittäin noussut toinenkin uusi tulokas: Post Malone tuo Austin-albumillaan raikasta energiaa sijalla 10. Post Malone on tunnettu monipuolisista musiikillisista vaikutteistaan, ja hänen tuorein levynsä ei ole poikkeus. Albumilistan viiden suosituimman joukkoon pääsivät myös kotimaan rintamalta Isac Elliot, Shrty ja Gettomasa.

Fyysisellä albumilistalla Paperi T:n Joka päivä jotain katoaa jatkaa edelleen kärkipaikoilla, pudoten ykköspaikalta toiselle sijalle. Albumi on pitänyt pintansa jo useamman viikon ajan, ja se on selvästi saavuttanut vankan aseman suomalaisten musiikinkuluttajien sydämissä. Seitsemännelle sijalle ylsi myös Notkean Rotan legendaarinen debyyttialbumi Panokset piippuun, pöhinät pönttöön, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa vinyylin muodossa heinäkuun lopussa.

Singlelistalla puolestaan Ibe pitää edelleen kärkisijaa kappaleellaan Blondina. Artisti on onnistunut luomaan kappaleellaan tarttuvan tunnelman ja sen suosio jatkuu vahvana. Käärijän Cha Cha Cha tekee paluun listan toiselle sijalle, osoittaen kappaleen pysyvän vetovoiman. Kolmantena singlelistalla säilyy Gettomasa kappaleellaan Jälkeekään. Myös T Swoopin Allstar sekä Shrtyn Pariisin kevät ovat olleet julkaisunsa jälkeen viiden kuunnelluimman joukossa.

Musiikkilistojen elinvoimaisuus ja jatkuva muutos kertovat Suomen musiikkitilanteen monimuotoisuudesta. Erilaiset tyylit ja artistit saavat mahdollisuuden loistaa, ja kuuntelijat pääsevät nauttimaan laajasta musiikkivalikoimasta. Travis Scottin levy näyttää olevan nyt puheenaiheena, mutta tulevat viikot voivat taas tuoda uusia yllätyksiä musiikkilistojen kärkipaikoille.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Virallinen Lista (@listaykkonen) jakama julkaisu