Popstara Ani hyppäsi uusimmalla singlellään listaykköseksi: ”Tuli jotenki sellanen huojentunut tunnepurkaus”

Ani teki uusimman kappaleensa luottotuottajaksi muodostuneen Aleksanteri Hulkon kanssa.

Vuoden Pop Emma-ehdokkaaksi valittu Ani julkaisi uuden singlen.

Vuoden Pop Emma-ehdokkaaksi valittu Ani julkaisi uuden singlen, joka kantaa nimeä Jos puhutaan totta. Jo ennen julkaisuaan TikTokissa huomiota kerännyt kappale kertoo tarinaa voimakkaasta rakkaudesta, jota ei pysty unohtamaan.

Artisti myöntää kappaleiden mainostamisen somen puolella tuntuvan tietyssä mielessä luonnottomalta, vaikka onkin jo saanut sen hyvin osaksi omia julkaisujaan.

– Mulle kaikenlainen biisin promoominen tuntuu aina vähän luonnottomalta, mutta tässä vaiheessa on oppinut sen et se vaan yksinkertaisesti kuuluu tähän hommaan, jos haluaa työkseen musaa tehdä. Kaikissa duuneissa joutuu tekee jotain mistä ei niin pidä, jopa unelmaduunissaan, hän toteaa.

Tuottajana biisillä on toiminut artistin luottotuottajaksi muodostunut Aleksanteri Hulkko. Hulkko kertoo yhteistyön Anin kanssa alkaneen jo vuonna 2016 toisen artistin musiikkivideon kuvauksissa.

– Oltiin silloin Tuulin musiikkivideon kuvauksissa molemmat, mä olin siellä dj:nä ja Ani oli siel heilumassa. Ani otti muhu mun mielestä sen jälkeen yhteyttä, en ollut vielä tehnyt vielä hirveesti musaa silloin ja asuin mun vanhempien luona Lahdessa, missä tehtiin muutamia ekoja sessareita yhdessä, hän muistelee iloisesti.

Kun Hulkko muutti ensimmäiseen omaan kotiinsa Vantaalle Koivukylään, hän rakensi asuntonsa yhdestä huoneesta studion.

– Kun muutin Koivukylään omaan asuntoon ja rakensin koti studion, niin alettiin tekemään kunnolla musaa yhdessä ja välillä Ani jäi sinne myös yöksikin. Tehtiin musaa ihan kauheesti ja oltiin siinä aika huonoja siin vaihees tietenkin,  mut pidettiin itteemme hyvänä, mikä varmasti ajo kaiken kanssa eteenpäin.  Tehtiin non stoppina ihan tuhottomasti biisejä ja siitä se lähti etenee sitten, hän muistelee.

Vuonna 2019 kaksikko teki yhdessä ensimmäisen kustannusdiilinsä M-Eazy Musicille.

– Tehtiin sillon ehkä keväällä meidän eka kustannusdiili ja Anin eka biisi tuli siinä 2020 ulos. Siitä se sit lähti, mut aika kauan siis painettiin ennen kun mitään konkreettisesti siis tapahtu ja että siitä muodostui myös työ, josta maksetaan, hän naurahtaa.

Pitkään yhdessä työskennellyt kaksikko on saanut pidettyä yhteistyössään Aleksanterin mukaan samankaltaisen tunnelman kun alkuaikoina. Suosikkiasiakseen hän mainitsee työssään myös juurikin samaisen asian.

– Mun ja Anin yhteistyössä hienointa on ehdottomasti ollut sen alku, koska tehtiin musaa vaan rakkaudesta musiikkiin. Fiilis on pysyny samanlaisena tähän päivään asti, hengaillaan ja puhutaan tunteista ja sieltä ne biisitkin sit syntyy. Et se ei tunnu edes oikeastaan työltä. Tuottajan työssä mun lempiasia myös just on se, kun studiolla vallitsee kiva lämmin moodi ja tähtöset avaavat fiiliksiään mulle. On ihanaa luoda sellainen tila, missä he voivat olla oma ittensä, että ei joudu filtteröimään itseään!

Anin uusi julkaisu nousi Spotifyn Top 50 -listan ykköseksi julkaisunsa myötä, joka yllätti artistin positiivisesti.

– Ku näin et biisi oli ykkönen, tuli jotenki sellanen huojentunut tunnepurkaus. Tuli mieleen kaikki se tuska ja epätoivo jota oli siihen asti kokenut, ja se kaikki purkautui jonkun padon takaa siinä hetkessä. Avasin WhatsAppin ja se oli täynnä onnitteluviestejä, siten sain tietää. Heitin puhelimen sängylle ja heittäydyin takas sänkyyn itsekin, ja jäin tuijottaa kattoa.

Hulkko toteaa myös biisin olevan tällä hetkellä yksi oman tuotantonsa suosikkijulkaisuista.

– Suosikkibiisejä omasta tuotannosta on tällä hetkellä tää Anin just julkastu uusin sekä Mirellan single Sua sattuu. Nää aina tietysti vaihtelee, mutta ehkä siellä on muutamia hyviä kappaleita tullut tehtyä, hän toteaa vaatimattomasti.

Anin viime vuosi oli hänelle merkittävä urallisesti, sillä hänen esikoisalbuminsa Virgin striimasi kultaa. Kokonaisuudelta löytyy muun muassa hiteiksi nousseet Vegasissa naimisiin, jossa kuullaan mukana pitkää uraa popin genrellä luonut Nelli Matula, sekä herkkä tanssittava biisi Odota.