Pohtimassa suomalaista melankoliaa – Aaro630:n uusin julkaisu ammentaa eri genrejä

Aaro630 on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen kiinnostavimmista ja kiitetyimmistä uusista taiteilijanimistä.
Aleksanteri Pyrhönen

Artisti-tuottajan uusin julkaisu on merkinanto syksyn alulle ja siitä mitä on luvassa.

Jyväskyläläinen Aaro630 on juuri julkaissut uuden singlen nimeltään Vampyyrit. Tämä kappale on uusin kurkistus Aaron tulevalle toiselle studioalbumille, joka seuraa aiemmin julkaistuja singlejä, kuten Vailla valoo, jossa vierailee Lauri Haav, ja Loputtomiin .

Artistin tuleva albumi merkitsee uutta kappaletta taiteilijan musiikillisessa kehityksessä, ottaen inspiraatiota kotimaisesta melankoliasta ja tummasävyisen rockin äänimaailmasta säilyttäen samalla modernin rap-soundin.

– Nään ton levyn ja nää biisit enemmän semmosena et haluun kokeilla niitä soinnullisia rajoja, mitä tuntuu olevan nykysessä musiikissa. Tää on vaa mun oma näkemys, kuinka tuodaan ja yhdistellään vanha soundi uuteen, ja just tuotannon kannalta myös mun tilantees.

Jyväskylästä kotoisin oleva Aaro630 nousi esiin vuonna 2021 julkaistuaan albumin 630FM ja sitä seuranneita singlejä, vakiinnuttaen asemansa yhtenä Suomen kiinnostavimmista ja kiitetyimmistä uusista taiteilijanimistä. Omaa soolotuotannon lisäksi hän on tunnettu yhteistyöstään taiteilijoiden kuten aikaisemmin mainittu Lauri Haav, JVG, Pyrythekid, Elias Gould, Rekami ja Pehmoaino.

– Mul on ollut halua näyttää et mun tuottama musa muille ja omat soolohommat on samal tasol ja et toine ei oo toisensa yläpuolel tai toista tärkeempi. Mul on itel joskus tullu semmone fiilis et ku oon ollu jollain sessareil, mut on nähty pelkästään tuottajana, mut ei välttämättä artistina. Nykyää tuntuu et oon yhtälailla molempia ja uskon omaan musaan paljon enemmän ja uskon et se näkyy ulospäin. Tällä levyllä musta tuntuu oon löytäny itseni artistina, verrattuna just viime levyyn, missä kuuluu läpi et hain vähä itteeni ja omaa soundia.

Vampyyrit tuntuu olevan täydellinen representaatio soundista, jota artisti kuvailee. Modernin räpin rumpujen tahti synkillä synasoundeilla istuvat hyvin Aaron avatessa meille ovea tulevaan albumiinsa ja toivottamassa kuuntelijat tervetulleeksi introspektiivisillä sanoilla uudenlaiseen ja ainutlaatuiseen äänimaailmaan kotimaisen musiikin skenessä.

Tulevalla albumilla kuulijat pääsevät kokemaan suomalaisen rock-melankolian sulautumisen vaihtoehtoiseen poppiin näkökulmasta, joka juontaa juurensa syvälle hiphop-tuotantoon. Taiteilija on pohtinut nykyaikaisen suomalaisen melankolian olemusta, ja albumi edustaa hänen tulkintaansa siitä. Sen lisäksi, albumilla kuullaan kiehtovia uusia vaikutteita maailmanlaajuisesta hiphop- ja indie-musiikista. Nämä vaikutteet on taitavasti sulautettu taiteilijan musiikilliseen maisemaan, missä ne kohtaavat toisensa uudella ja kiehtovalla tavalla.

– Tekstillisesti levy käsittelee päiväkirjamaisesti vähän rankempaa vuotta mun elämästä ja näkökulma on aika melankolinen ja jopa tragikoominen. Lopputuloksena on jonkinlainen erolevy, jolla käsitellään myös muuta maailmantuskaa ja identiteettikriisejä

Kappale on linkitetty alle kuunneltavaksi. Kansikuva, kuten kaikki muutkin artistin projektien kansikuvat, ovat Aaron omaa jälkeä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.