Platinaa striimannut kaksikko on palannut – Kuka on Tumen biisillä vieraileva Matt Coil?

Matt Coilin takana seisoo sama tekijä, kuin vastikään albumin julkaisseen Edictin.

Myös artistina tunnetuksi tullut Tume julkaisi perjantaina uutta musiikkia lähes vuoden tauon jälkeen. Kappale on nimeltään HOLIDAYS ja se tuo artistin debyyttisingleltä tutun kaksikon yhteen usean vuoden tauon jälkeen. Nimensä mukaisesti tuore biisi maalailee huoletonta tunnelmaa.

– HOLIDAYS on ultimaattinen bileiden kohokohta, jonka tarkoitus on saada jengi liikkeelle ja juhlimaan. Myös se, että Matt Coil on jälleen pyydetty kappaleelle kertoo paljon biisin energiasta ja sisällöstä. Tää on muistutus kaikille että kesä on alkamassa, ja nyt pitää nauttia, kertoo Tume.

2020 julkaistu single R-I-K-A-S (Kultachain) esitteli Tumen lisäksi myös toisen artistin, Matt Coilin, jota kuullaan myös uusimmalla julkaisulla. Monelle hahmon takana seisova Mico Pellikka on kuitenkin tutumpi helmikuussa albumin julkaisseesta artistista Edicti.

– Edicti on mulle kipukohtien tutkimista, oman äänen löytämistä ja kasvamista. Matt Coil on karikatyyri, väylä niihin korviin, jotka ei ehkä muuten mua kuuntelis. Lupa räpätä ja olla äänekäs. Matt Coil taistelee samassa sarjassa, samoilla säännöillä, mutta eri arvoilla ku liian monet muut, hän kertoo.

Edictin debyyttialbumi kuultiin peräti jo vuonna 2017, eli Matt Coil on artistina uudempi ja syntyi juurikin 2020 biisin julkaisun yhteydessä.

– Matt Coil synty 2020 alkuvuodesta, ku tehtiin Tumen kanssa R-I-K-A-S (Kultachain). Tajusin, et biisillä ei räpänny mikää vielä olemassa oleva artisti, joten piti luoda uus hahmo. Matt Coilista tuli mun Teflarit. Mun yhen hitin ihme, joka saa ja jonka pitää pitää hauskaa.

Idea toisen bilebiisin tekemisestä syntyi jo varhain ja HOLIDAYS onkin ollut työn alla jo pitkään; ensimmäinen demo äänitettiin jo 2021 loppuvuodesta.

– Oltiin kauan mietitty, et tehtäis taas uus bailubiisi, kunhan aihe / title ois hyvä! Muistaakseni Alove (Aapo Enqvist) ehdotti Tumelle, et sen pitäis tehä Alkoholidays-toplinellä varustettu biisi. Ja me tehtii! Kasattiin varmaa neljän tai viiden säkeistön verran läppiä ja alettii rakentaa. Pidettiin varmaa lähes vuoden tauko 2022 alun jälkee ja viimeisteltiin biisi 2023.

Pitkän prosessin myötä kappale on kulkenut useiden remixien kautta viimeisimpään muotoonsa ja tuotannosta voi bongata monia yksityiskohtia, kuten Victor Nordiksen tuottajan tägin, vaikkei hän olekaan tuottanut biisiä. Kokonaisuudessaan kappale tarjoaa viihdyttävän kuuntelukokemuksen ja vaikka lyriikat eivät olekaan syvällisimmästä päästä, tarjoavat ne lukuisia hauskoja läppiä. Kaksikon seuraavasta yhteistyöstä ei vielä ole tietoa, mutta Pellikka kertoo olevansa sille avoin.

– Toivon, että Tume ja Matt Coil jatkaa yhteisen viihdemusiikin julkaisua! Tume on paras hypeman, jonka tunnen ja koen, että duona kumpiki buustaa toistensa ulosannit maksimiin, hän kertoo.

Alla olevasta linkistä pääset kuuntelemaan tuoreen julkaisun.