KPC:n perustajajäsenet leikkivät milleillä – nyt julkaistu kappale on viimeinen single Rekamin tulevalta sooloalbumilta

Rekami ja Are räppäävät lavalla.
KPC-kollektiivin perustivat alun perin kuvassa näkyvät Are ja Rekami sekä Gettomasa.
Tuomas Vihavainen

Pitkään yhteistyötä tehnyt duo pohtii hyvän ja huonon minimaalista eroa.

Hiphop-kollektiivi KPC:n sekä levymerkki Pihlderbergin perustajajäsen Rekami julkaisi tänään viimeisen singlensä ennen tulevaa sooloalbumiaan. Milleistä kii -kappale on artistin tyylille ominaista rennonletkeää tiputtelua kivenkovalla ytimellä. Mukana biisillä on pitkän linjan jyväskyläläisräppäri ja KPC:n toinen perustajajäsen Are.

Milleistä kii on leikittelyä sanan ”milli” kaksoismerkityksellä, sanalla kun voidaan tarkoittaa miljoonaa tai sentin kymmenesosaa.

– Milleistä kii on monikerroksinen kappale, joka kertoo numeroilla mitattavista onnistumisista ja läheltä piti -tilanteista, joissa on meinannut käydä huonosti. Kappaleessa pohditaan myös sitä, kuinka helppoa on avautua muille ihmisille omista ongelmistaan unohtaen samalla, että kuuntelijalla itsellään voi olla meneillään jotain paljon suurempaa sekä hyvässä että pahassa, kertoo Rekami kappaleen sanomasta.

Singlejulkaisu on pitkään tuottajanakin toimineen Rekamin viimeinen ennen perjantaina 26. toukokuuta julkaistavaa sooloalbumia Pianotunnit. Kuun lopulla julkaistavan albumin vieraslista edustaa suomiräpin huippua, kun yksitoistaraitaisella albumilla vierailevat Aren lisäksi GettomasaHazardM.ATebroFigaro ja Juno. Aikaisemmista singlejulkaisuista levyltä löytyvät Tiikereitä ja Paremmin.