Pihlaja julkaisi ajankohtaisen herkkää ja lohdullista tunnelmaa täynnä olevan singlen Kaikki järjestyy

Suzannà Gembege

Artisti pohtii uusimmalla julkaisullaan musiikin tarkoitusta ihmisille tämän hetken maailmantilanteessa.

Tämän vuoden aikana muun muassa kolmella kultaa striimanneella biisillä mukana ollut Pihlaja lopettaa kovan tason julkaisu vuotensa tunnelmallisella singlellä nimeltään Kaikki järjestyy.

Artisti kertoo kappaleen teeman pohjautuvan tämän hetkiseen maailman tilanteeseen, sekä pohdintaan yhdessä KUUMAA-yhtyeen kahden jäsenen kanssa siitä, mitä musiikki merkitsee ylipäätään tällä hetkellä ihmisille.

– Mentiin studiolle Johanneksen ja Jontun kanssa ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Muistan, että sillon oli just tullu jotain uutisia sotaan liittyen ja alettiin kolmisteen siinä sit miettimään, et tuntuupa tyhmältä istua täälä studiolla miettimässä, että minkälainen olis hyvä seuraava humppa bängeri. Tuli jotenkin sellanen outo fiilis, siinä alkoi jotenki miettimään omaa ammattia ja kaikkea, että onko se ees kovin tärkeetä työtä, kun maailmassa tapahtuu niin kamalia asioita koko ajan. artisti kuvailee.

Hetken päästä laulaja käänsi ajatuksensa tilanteesta ja omista fiiliksistään biisin muotoon, josta tulikin terapeuttinen ja herkkä kokonaisuus.

– Tän kaiken pohdinnan jälkeen mulle tuli ajatus, että puran sen oman stressin ja ahdistuksen kappaleeseen. Samalla tajusin, että musiikki tuo ihmisille lohtua joka on myös tosi tärkeää omalla tavallaan, vaikka sillä ei suoranaisesti pelasta kenenkään henkiä. Pitkään tätä tehdessä myös ajattelin, että en ikinä tuu julkasemaan koko biisiä. Yhtenä iltana kumminkin muista, et luin taas tähän maailman tilanteeseen liittyviä uutisia, ja päätin postata biisistä pienen pätkän Tiktokkiin. Siellä se sit resonoikin hyvin monille, ja tuli sellanen fiilis että haluun julkasta tän, hän kertoo.

Artisti kuvailee mitä omalta kuuntelu listalta löytyy tällä hetkellä.

– Jostain syystä kuuntelen paljon mun nuoruuden musaa just nyt. En tiiä, hakeeko sieltä jotenkin tuttuu ja turvallista tän kaiken keskellä vai mistä se johtuu. Listalla on esimerkiks The Frayta sekä Beyoncen vanhempaa tuotantoo kans. Mul menee kausissa mun musiikin kuuntelu, mut tällä hetkellä vanhat soittolistat on se juttu! Haluisin myös mun vanhaan Ipodiin  tai mp3 soittimeen laturin ja kattoo mitä niistä löytyy, hän tokaisee.

Uuden hempeän singlen julkaissut Pihlaja toivoo, että kappale antaa kuulijoilleen mahdollisesti lohdullista tunnetta myös vaikeiden aikojen keskellä.

– Mun mielestä kaikille biiseille on se oma aikansa ja paikkansa, ja esimerkiks bile biisit on tosi tärkeitä tuomaan myös sit sitä omaa fiilistään. Sit myös koska tää biisi toimi mulla tietynlaisena terapiana, niin tää voi myös auttaa muita terapioimaan itseään, hän toteaa lämpimästi.

Singlen on tuottanut Pihlajan vastaavana tuottajana toimiva Mikko Koivunen yhdessä KUUMAA-yhtyeen Johannes Brotheruksen ja Jonttu Luhtavaaran kanssa.

Loppuvuoden artisti suunnittelee viettävänsä rentoutuen, sillä keikkojen täyteinen kesä vaatii tasapainokseen hieman rauhallisempaa tunnelmaa.

– Meillä alkaa tammikuussa taas uus rundi, jonka takii ajattelin ottaa suhteellisen rennosti nyt, latautuu ennen tulevaa hektistä kevättä. Haluun mennä loppuvuoden silleen hyvinvointi edellä, koska oon huomannu et tarviin tämmöstä vähän rennompaa kautta.

Kuuntele Pihlajan single alta: