NLE Choppa saapuu toista kertaa Suomeen – 10 faktaa artistista

Kaupallinen yhteistyö: Blockfest
NLE Choppa seisoo naapurustovahtikyltin edessä.
NLE Choppa nähtiin Weekend Festivalissa 2022.

Nopeasti suosioon Shotta Flow -biisillään noussut NLE Choppa saapuu tänä vuonna Blockfesteille. Klangi kokosi 1o faktaa artistista. 

Pohjoismaiden suurin hip hop -festivaali Blockfest tuo Ratinan lavoille tuttuun tapaan kansainvälisen tason suurnimiä ja yksi heistä on NLE Choppa (Bryson LaShun Potts). Tämä vasta 21-vuotias tunnetaan erityisesti drill-musiikista, jota hän yhdistelee melodiseen räppiin.

Choppa on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka nopeasti artisti voi sosiaalisen median aikakaudella nousta kuuluisuuteen julkaistessaan tarpeeksi uudenlaista ja omaperäistä musiikkia juuri oikeaan aikaan.

Hän nousi kuuluisuuteen vuonna 2019 biisillään Shotta Flow, joka keräsi paljon huomiota etenkin TikTokissa – loppu on historiaa. Seuraavaksi koottuna faktoja artistista ja hänen henkilökohtaisesta elämästään.

10 faktaa NLE Choppasta 

  1. NLE Choppan suosikkiräppäri on Lil Wayne. Artistin kappale Blocc is hot on julkaistu tribuuttina Waynelle.
  2. Cledos vieraili viime vuonna samalla biisillä Choppan kanssa. Ruotsalaisen Jubël-duon Triple A –biisin remix toi artistit samalle raidalle.
  3. Potts ylläpitää Awekened Choppa -nimistä YouTube -kanavaa, jossa hän raottaa henkilökohtaista elämäänsä. Perustaessaan kanavaa hän korosti etenkin muutostaan kohti parempia elämäntapoja, kuten puutarhanhoitoa ja kasvissyöntiä.
  4. Samaisena vuonna 2020 hän julkisti, ettei räppää enää väkivallasta. “Ion Rap ‘Bout Violence Nomo. If You Hear It From Me It’s A Old Song”, hän julisti Twitterissä. 2020 oli siis jonkin sortin muutoksen vuosi artistille.
  5. Artistin katalogiin mahtuu kaiken kaikkiaan yhdeksän Shotta Flow -nimeä kantavaa kappaletta, remixit mukaan lukien. Saagan aloitti läpimurtosingle, joka sai jatkokseen Bluefacen vierailun kappaleen remix-versiolla. Kaikki Shotta Flow:t löydät Shotta Flow Series -kokoelma-albumilta.
  6. Potts on intohimoinen koripallon pelaaja ja seuraaja. Hän pelasi koripalloa lukiossa Cordovassa ja nykyään hänet tunnetaan NBA-joukkue Memphis Grizzliesin fanina.
  7. Choppan managerina uran alusta saakka on toiminut hänen äitinsä.
  8. Artistin nimen etuliite tulee sanoista No Love Entertainment. Uransa hän aloitti nimellä YNR Choppa, jonka alkuperää hän ei ole kommentoinut.
  9. Uransa parhaan neuvon Choppa sai Stevie Wonderilta. Yksinkertaisuudessaan tämä kehotti artistia jatkamaan tekemistä, mutta Potts kertoo kohtaamisen olleen silti tärkeä.
  10. Potts valmistui lukiosta 2020 kesällä ollessaan jo kuuluisa musiikistaan. Sittemmin artistin musiikki, etenkin biisi Slut Me Out on ottanut paikkansa valmistuneiden anthemina TikTokissa.

Choppa on lavalla viihdyttäjä omaperäisellä tavallaan; etenkin loputtomat tanssiliikkeet ovat artistin tavaramerkkiä. Ratinan lavalle hän nousee festivaalin toisena päivänä, lauantaina 17. elokuuta. Alta voit katsoa artistin tämän vuoden Rolling Loud -keikan taltioinnin, niin tiedät mitä on luvassa odottaa.