Ylistyslaulu rokulipäiville ja chillaamiselle – Gasellit tekivät uuden kesäisen hittikappaleen

Simelius Simelius

Suomiräpin järkäleet julkaisivat edellisen kerran viime vuoden alussa.

Kuusi studioalbumia julkaissut Gasellit-yhtye on taas valmiina julkaisemaan uutta musiikkia. Edellisen kerran nelikko julkaisi viime vuoden alussa mielenrauhaa ylistävän Zen-albumin, joka voitti vastikään tämän vuoden Emma Gaalassa vuoden rap/r&b -palkinnon.

G-funk vinkunaa ja klassikkokappaleen sample yhdistettynä rentoihin räppeihin – siitä on tehty uusin Gasellien hittibiisi Pakko relaa ennenku mä delaan. Helsingin Oulunkylästä puskevan nelikon uusin single on kunnianosoitus rokulipäiville ja relaamisen tärkeydelle. Kiitoksen sinkulla saa myös Sodankylän kasvatti Stepa, kun kertosäessä mainitaan: ”Vapaapäivä ja mä kuuntelen Stepaa.”

Moni varmasti tunnisti kappaleen tutun samplen samantien ilman epäilystäkään. Biisin tekijämerkintöihin on merkitty Bernard Edwards ja Nile Rodgers, jotka ovat yhdessä työstäneet vuonna 1982 Chic-kokoonpanon nimissä Soup for One -nimisen stygen, jota tässä oletettavasti samplattiin. Tänä päivänä tunnetumpi versio vanhasta kasariklassikosta on ranskalaisduo Modjon vuonna 2000 julkaistu househitti Lady (Hear Me Tonight).

Bändi muistuttaa kesäisellä meiningillään rentoutumisen tärkeydestä.

– Moni jättää itselleen muistilappuja jääkaapin oveen tai kylppärin peiliin. Sellasessa voi lukee vaikka että ”muista ottaa lääkkeet” tai ”muista viedä roskat.” Meidän lapussa lukis: ”Muista relaa.” Sen lapun sijaan me kirjotettiin kokonainen biisi muistuttamaan itseämme siitä, miten kingiltä sillon tuntuu kun osaa ottaa rennosti, yhtye kertoo.

Gasellit myös elävät, kuten saarnaavat – esitellyt rentoutumismetodit ovat jo käytössä myös oikeassa elämässä.

– Ei kiinnosta eikä ehkä oo varaakaan flexaa rahalla, mut unenlaadussa mä alan olee aika varmasti suomiräpin kärkiosastoa!, kertoo Päkä.

Uuden sinkun musavideo kuvastaa kokoonpanon omaa mielikuvitusmaailmaa.

– Ollaan super haipeissa, että videosta välittyy nyt se Gasellien oma fantasiamaailma missä juomat on aina kylmiä, lowriderit kulkee ja Biggie-aurinko paistaa, yhtye kertoo.

Katso kovassa haipissa olevan kaverikarimin ohjaama musiikkivideo alta. Visuaalinen maailma videolle on saanut inspiraationsa muun muassa 2000-luvun alun rap-videoiden maailmasta.