Uudenlainen konsepti Suomen musiikkikentällä – Venetian albumilla mukana yhteensä 28 tekijää

Yhtenä motiivina projektille oli tuoda uusia tuottajia yhteen lupaavien artistien kanssa.

Suomen musiikkikentällä uudenlaisen roolin nappaava Venetia julkaisee VENETIA-albumin, jonka yhdestä jo julkaistusta singlestä uutisoimme aiemmin. Vastaavana tuottajana toimiva hahmo on koonnut albumille muutamia jo tunnettuja nimiä, kuten Yacine, FETTI ja vierailevana artistina mukana oleva SAFIRA, lisäksi useita tuoreita ja lupaavia artisteja. Venetia kertookin projektin idean pohjautuvan uusien nimien esille tuomiseen.

– Idea lähti viime joulukuussa. Uudet artistit on lähettäny mulle paljon niiden demoja Instagramissa ja pyytäny palautetta niistä. Kuuntelin sit biisejä ja aloin miettimään, että kuinka hyvältä artistit kuulosti ja kuinka mun omasta mielestä suomalaisesta musiikista on puuttunu tietynlaisia soundeja.

Nopealla tahdilla toteutukseen lähtenyt projekti sai myös kokoonpanon kasaan vauhdikkaasti.

– Oltiin heitetty läppää albumist JACQUES:in ja PIETRO:n kanssa, sit kysyttiin extempore muita artisteja mukaan ja kaikki oli messissä. Heitin mun Instagram stooriin, et etin tuottajia ja sit mulle lähetti aika moni biittejä ja valikoin sieltä tähän mukaan sopivimmat. Tää kaikki tapahtu vähän ennen jouluu ja meidän piti mennä ekan kerran studiolle tammikuussa. Kaikki oli niin innoissaan, et mentiinki sit jo ennen uuttavuotta, hän muistelee naurahtaen.

Intohimoprojekti kulki nollabudjetilla

Budjettia Venetian projektilla ei ollut.

– Tehtiin tää tyyliin kahen kaljalavan hinnalla koko produktio. Kaikki oli vaan innoissaan messissä.

Ennen ensimmäistä studiosessaria ilmassa oli pientä jännitystä.

– Aluks pelotti, että koska kaikki on todella eri ikäisiä ja eri tyylisiä, että miten yhteistyö toimii. Prokkiksen aikana kuitenkin huokui sellainen hyvä ryhmäenergia koko ajan.

Suosikkikappale albumilta Venetialle on biisi nimeltä harju8.

– Ihan vaan jo sen takia, et se on luotu sellasessa hetkessä kun Aadam ja JACQUES laulo ja tuli ilmi, ettei ne oo ikinä käyny kyseisessä paikassa. Näytin sen niille sit somesta! Kappaleessa on muutenkin sellanen reggaeton viba, mistä tykkään.

Fokus-single ja kappaleiden rakenne

Järjestäjänä toiminut taiteilija on halunnut projektillaan myös kannustaa artisteja tekemään sellaisia asioita, joita he eivät itsenäisissä projekteissaan välttämättä tekisi. Rakenteellisesti biiseille on yhteistä useamman artistin esiintyminen jokaisella kappaleella.

– Kaikissa paitsi yhessä kappaleessa on kolme artistia tai enemmän mukana. Biiseissä myös pääsee kuulee artisteista sellasia puolia, joita ei olla aiemmin kuultu. Esimerkiksi glögmann laulaa yhdessä kertosäkeessä ja FETTI esiintyy tyylistään poikkeavalla kappaleella.

Kaikki ovat olleet projektilla avoimin mielin ja avoimia erilaisille ehdotuksille. Projektia ovat tukeneet myös muut visuaaliset tekijät, vaatemerkeistä videokuvaajiin. Albumin yhteydessä julkaistiin myös musiikkivideo fokus-kappaleelle, joka on toteutettu yhdessä YuteWorld-videokuvaajien kanssa.

– Fokus-single albumilla on ensimmäinen kappale Five0 (Mennää Vaa). Biisi on atlantatyylistä trapmusiikkia. Kappaleessa on hyvin koukuttava kitaramelodia sekä hook plus bridge kombinaatio.

Kokonaisuudessaan projektilla esiintyy FETTI, WavyDave, Yacine, JACQUES, glögmann, BABYNEO, PIETRO, Seteli, oscar sekä vierailevina artisteina SAFIRA, Aadam Lucas sekä debyyttinsä tekevä Sapphire. Tuottajina toimivat Kris, Andrea, Flare, ALTO, Tix, LUKAS sekä Thomaz.