Yhdysvaltalaisräppäri UnoTheActivist kuvasi musiikkivideon suomalaisen YuteWorld-kollektiivin kanssa

Björn Luts

Kokoonpano muistetaan aikaisemmin muun muassa monen musiikkivideon ohjauksesta.

Andres Hein, Johannes Eränen ja Björn Luts, jotka muodostavat yhdessä YuteWorld-kollektiivin, pääsivät tekemään sitä, mistä moni varmasti haaveilee – yhteistyötä yhdysvaltalaisräppärin kanssa.

Keväällä perustettu kokoonpano tiedetään tähän mennessä jo monien eri artistien musiikkivideoiden luomisesta ja ohjaamisesta. Artisteja, jotka ovat päässeet tekemään kollektiivin kanssa videoita, ovat muun muassa kotimaiset Ares, BNmaza, FETTI, Jami Faltin ja Venetia sekä ranskalaisartistit Rozzy ja Yasmine Ase.

Vuodesta 2013 asti aktiivisena pysynyt atlantalaisräppäri UnoTheActivist piipahti debyyttikeikallaan Suomessa viime heinäkuussa, jolloin lokaationa toimi Helsingin Ääniwalli. Tähän tilaisuuteen heränneellä kolmikolla ei kauaa kestänyt, kunnes tuumasta ryhdyttiin toimeen.

Miten päädyitte yhteistyöhön?

”Tutustuttiin Instagramissa UnoTheActivistin manageriin Jonny’in. Hän on manageroinut Unoa jo pitkään ja ollut mm. isona osana Playboi Cartin sekä Lucki’n nousua. Kun huomattiin että heillä on tulossa keikka Suomessa, niin ajateltiin heittää idea ilmoilleen, että kuvattais Unon kanssa musavideo täällä. Jonny pyys meiltä näytteitä meijän duuneista, sendattiin sille pari unreleased musavideoo ja yks joka oli jo ulkona. Siihen tuli vastaus, että ne tykkäs meijän meiningist ja halus kuvaa vidin meijän kaa.”

Missä paikoissa kävitte kuvaamassa?

”Käytiin kuvaamas mones paikas ympäri stadii. Ne halus että videolta välittyy Eurooppa-viba, niin käytettiin siinä esimerkiksi ortodoksista kirkkoa.”

Millaista oli kuvata musiikkivideo yhdysvaltalaistähden kanssa?

”Kuvaukset sujui suht iisisti. Kuvattiin kaks päivää ja pyörittiin heidän kanssa, käytiin myös keikalla kattoo meininkii. Koko heidän tiimi oli tosi jees. Kyl se aluks jännitti, ku ollaan kuunneltu Unoo tosi monta vuotta ja se on työskennelly meijän lowkey idolien kanssa. Mutta tosi hyvin se meni!”

Onko tulevaisuudessa odotettavissa muita projekteja?

”On odotettavissa todellakin muita ulkomaalaisii prokkiksii, rakennetaan koko ajan verkostoa ulkomaille, ja tää oli tosi iso steppi siihen suuntaan!”

Alta voit katsoa YuteWorldin tekemän musiikkivideon UnoTheActivistille.