william ja Bizi lyöttäytyivät yhteen – kaksikko on myös osa uutta Uzi Boys -kollektiivia

Julian Schröpel

Bizi fiittaa williamin toisella BOY WONDER -albumia pohjustavalla singlellä.

Vuoden striimatuimmasta kotimaisesta kappaleesta Emma-palkittu william julkaisee toisen singlen tulevalta kakkosalbumiltaan. Uusi kappale on nimeltään Ympyrää, ja sillä on mukana r’n’b-artisti Bizi.

Edellisellä Flyys-singlellään william käsitteli nopeaa elämänmuutostaan vastaten samalla Kuben Instagram-kommentteihin listojen kärkeen ”puhaltelulla” nousemisesta. Tuore biisi sen sijaan käsittelee haastavaa parisuhdetilannetta, jossa toistetaan samaa kaavaa kerta toisensa jälkeen.

– Se kertoo pitkälti luottamuksesta ja omista hölmöilyistä, william avaa.

Nopeaan tahtiin työskentelevän williamin mukaan Lameboyn tuottama kappale sai alkunsa joitakin kuukausia sitten. Kertosäe ja ensimmäinen verse valmistuivat jo tuolloin, mutta Bizi sai oman osuutensa toisesta säkeistöstä valmiiksi vasta äskettäin.

– william koodas yks päivä Espanjast, et tää viikko aikaa tehä toi loppuun. Tein sen sit heti seuraavan päivänä ja kun oltiin fiilattu tota biisii muutenkin useesti studiol, nii toi oli tosi iisi tehä loppuun, Bizi kertoo.

Kaksikon yhteistyötä tullaan kuulemaan tulevaisuudessa enemmänkin, sillä molemmat kuuluvat uuteen Uzi Boys -kokoonpanoon. Kaksikon lisäksi ryhmään kuuluu TIPPA.

Blockfestin ohjelmiston yhteydessä julkistettu kokoonpano sai alkunsa viime talvena, kun kolmikko alkoi käydä viikottain yhdessä studiolla. Yhteistä materiaalia muodostui siinä määrin, että uuden ryhmän perustaminen tuntui loogiselta.

– Sanotaan näin että nimen piti olla toinen, mutta yks tyyppi kuuli sen väärin ja sit mentiin tolla, william nauraa.

Tällä hetkellä enemmän tai vähemmän valmiita Uzi Boys -kappaleita on kasassa noin kymmenen. Tulossa on siis jonkinlainen projekti, mutta tässä vaiheessa siitä on ennenaikaista puhua sen enempää.

Nimestä voisi ajatella että tiedossa on todella teknistä ja nopeaa tiputusta. Mutta miten Uzi Boysin materiaali todellisuudessa eroaa kaksikon omista sooloprojekteista?

– Se eroo kyl omasta soolomatskusta vähintään sil tavalla, et ku on kolme tyyppii kirjottamas ja ideoimas, niin tulee usein tehtyy jotain mitä ei ite ois välttämät keksiny, Bizi sanoo.

Pian uuden BOY WONDER -albuminsa julkaiseva william on samoilla linjoilla. Hän löytää silti ainakin yhden konkreettisen eron Uzi Boysin ja oman musiikkinsa väliltä.

– Uzi Boys on ehkä vähän enemmän maanläheisempää kuin oma soolomatsku tähän mennessä, william lisää.

Uzi Boysin debyyttijulkaisulle ei ole tiedossa tarkkaa ajankohtaa, mutta Ympyrää julkaistaan perjantaina 16. heinäkuuta. Singlen kannen näet alta.