Will-Jam aloitti uuden vuoden uudella musiikilla – kevytmielisen kappaleen musiikkivideo kuvattiin Lontoossa

Will-Jam istumassa autossa ikkuna auki, mustavalkoinen kuva.
"Haluisin että ku jengi kuuntelee tätä, ne hiffais ettei pakkei tarvii ottaa nii raskaasti. Tietsää, dont worry."
Sami Hyvärinen

Monopolii on Will-Jamin toinen sinkku viime vuoden toukokuussa julkaistun albumin jälkeen.

Alternatiivista rnb-soundia omaava Will-Jam, Jyväskylän Kypärämäestä, julkaisi uusimman singlensä nimeltään Monopolii, jatkaen hänen poikkeamistansa hänen aiemmista julkaisuistaan sekä perinteisemmästä Jyväskylän alueen musiikista. Kappale julkaistiin perjantaina, 12. tammikuuta ja se on kevytmielinen ja leikkisä, sisältäen Will-Jamin tarttuvia lauluosuuksia ja tanssiin kannustavaa perkussiota.

– Toi biisi tuli aika nopeesti ja vaivattomasti valmiiks marraskuussa ja tykästyin siihe. Oon aika pitkää halunnu kuvaa musiikkivideota Lontoossa, mun mielestä se kaupunki on sika maukas, näyttää hyvält videol kaikki ne rakennukset ja fiilaan sitä UK-skenestä nii paljon nii hölli käyä siellä.

Kappale on pirteä kokonaisuus, ja sen yksinkertaiset, mutta mukaansatempaavat ja hilpeät sanat keventävät kuulijan mieltä ja lisäävät kokonaisuuteen juuri sitä leikkisää tunnelmaa, sen sijaan että vajottaisivat kappaletta. Vaikutteet ovat selkeät kuunnellessaan kappaletta. Afrobeat, yksi suurimmista genreistä koko maailmassa tällä hetkellä, ja sen vaikutteet ovat selkeästi rantautuneet kaukaa ulkomailta asti, enimmäkseen juuri Nigeriasta, jyväskyläläisen muusikon korviin. Musiikkivideokin on kuvattu Lontoossa, jossa on suuri skene isoja nimiä ja paljon kuuntelijoita afrobeats ja -swing genreissä.

Burna Boy on GOAT, kuuntelen sitä ihan sikana ja tyylii kaikista eniten. Muita mitä fiilaan tosi paljon ovat J Hus, Wizkid, Omah Lay ja Davido. Noitten kaikkien biisei oon luukuttanu tosi paljon, sen jälkeen kun Joosua näytti mulle näitä joskus muutama vuosi sitte. Sen jälkeen rakastuin vaa siihe soundiin.

Monopolii ottaa tragikoomisen lähestymistavan, kun Will-Jam leikittelee kevyesti vastoinkäymisillä ja epäonnistuneilla romanttisilla suhteilla. Singlen on tuottanut Onni.flp, Hänen musiikillinen aitoutensa ja kyky luoda positiivinen tunnelma kappaleeseen kuvaillaan hänen supervoimikseen. Tarkoituksena on artistin mukaan välittää kappaleella viesti siitä, että elämän haasteita ja alamäkiä ei aina tarvitse ottaa liian vakavasti. Musiikkivideo linkitetty alle katseltavaksi.