Venaa, venaa ittes piloille: Supreme Team

Supreme Team Tampereen Yo-talon Stunts, Blunts & Hip Hop -bileissä kesällä 2012.
Samu Hintsa

Suomalaisen hiphopin historia tuntee joukon kuumeisesti odotettuja levyjä, joita ei lopulta syystä tai toisesta saatu julkaistua. Tässä sarjassa kaadetaan suolaa haavoihin ja nostetaan framille joka toinen torstai yksi niistä.

Vuosituhannen taitteessa toisiinsa törmänneet Silkinpehmee ja Kalle Kinos tunnettiin pitkään ensisijaisesti tiimipelaajina ennen soolouriaan. SP:ltä oli tullut jo vuonna 1994 hänen ensimmäinen oma kasettijulkaisunsa, mutta isommin hän nousi räppipäiden tietoisuuteen vasta Kivenkovan kanssa osana Kontrastia. Suunnilleen samoihin aikoihin Kinos tuli tunnetuksi samalla paikkakunnalla vaikuttaneen Maajoukkue-klikin jäsenenä.

Ei siis ollut mitenkään ihme, että tamperelaisämseet päättivät lyöttäytyä yhteen 2010-luvun alkuvuosina. Kaksikko oli sitä paitsi tehnyt yhteistyötä aiemminkin: yksi heidän ensimmäisistä yhteisistä raidoistaan oli mukana Open Recordsin vuonna 2004 julkaistulla Suomi Hip Hop -kokoelma 4:llä.

Kinoksen ja SP:n yhteistyöstä sai alkunsa Supreme Team, joka lainasi nimensä New Yorkin Queensissa operoineelta kriminaalijengiltä. Kuten nimestäkin on mahdollista päätellä, ei kaksikon yhteistä kamaa ollut tarkoitus ottaa liian tosissaan: lähtökohtana oli keuliminen ja supliikki läppien ollessa samanaikaisesti sekä tyhmiä että nerokkaita. Keikkojakin tehneellä ryhmällä oli suunnitelmissa kokonainen levy, jolla olisi kuultu biittejä ainakin Tiedemieheltä ja Otto Martikaiselta. Konkreettisia omia julkaisuja ”Villatakki Gangilta” ei kuitenkaan koskaan tippunut Passaa tohon käteen -kappaletta ja sen remixiä lukuunottamatta.

Mutta onko uutta materiaalia enää tulossa? Tällä tietoa ei, vaikka Kinoksen ja SP:n muodostamassa duossa olisikin paljon potentiaalia. Kaksikolla oli kuitenkin lopulta niin erilaiset näkemykset musiikista, että Supreme Team päätettiin kuopata yhteisymmärryksessä ilman mitään draamaa.

Tiimin tarinalle ei siis todennäköisesti ole enää tiedossa jatkoa, mutta Kinosta saatetaan edelleen kuulla satunnaisesti fiittaamassa SP:n julkaisuilla ja päinvastoin. Duo jää silti ainakin yhdellä tapaa historiankirjoihin: minkään muun ryhmän Blockfest-keikan aikana lavalla ei taatusti tulla näkemään Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin kaksoisolentoa. Supreme Team is for the children!

Yhteisten Supreme Team -julkaisujen sijaan molemmilta on tippumassa uutta soolokampetta kokonaisten albumien muodossa. Silkinpehmee tekee tällä hetkellä parin vuoden takaiselle Basic V1 -platalleen jatko-osaa, jonka nimi on luonnollisesti Basic V2. Kinokselta taas on tulossa albumi nimeltä Leisure Suit Kinos Särren luotsaaman Rutiluksen kautta. Levyjä odotellessasi voit fiilistellä vaikka alta HKI Crates -tuottajakollektiivin nimissä julkaistua Kinoksen ja SP:n träkkiä. Toimii niin kuin nachot salsan kanssa!

Tsekkaa myös juttusarjan edelliset osat:

Venaa, venaa ittes piloille: Iso H
Venaa, venaa ittes piloille: Toinen Kanava
Venaa, venaa ittes piloille: Davo & Asa
Venaa, venaa ittes piloille: Jussi Valuutta
Venaa, venaa ittes piloille: Tuomo & TK