Veljensä kanssa välit korjannut Mäk Gälis julkaisee uutta materiaalia

VilleGalle on ollut mukana kirjoittamassa toista kappaleista.

Mäk Gälis is bäk. Taas.

Uransa PME Recordsilla aloittanut ja sen jälkeen Sakke Aallon perustamalle SAHH:lle levyttänyt Mäk Gälis eli Joonas Galle päättää muutaman vuoden hiljaiselonsa. Nyt artistilta on tulossa tuplasingle, jolla on mukana kappaleet Paljailla puilla ja Kylän bouss.

Molemmat raidoista ovat alkuvuodesta yhteistyötään Sonyn kanssa syventäneen Aallon tuottamia, ja ensimmäisellä niistä fiittaa Pyhimyksen alitajunnasta kummunnut lähiöhahmo Lika-Aki. Kolmikon lisäksi kappaleen tekijätietoihin on merkattu Mäkin isoveli VilleGalle, joten veljeskaksikon takavuosina tulehtuneet välit ovat kaikesta päätellen taas kunnossa.

Biisit jatkavat Mäkille ominaista linjaa, mutta tällä kertaa oman osansa saa myös suomirokki. Toisella kappaleella heitetään nimittäin pientä piikkiä lappeenrantalaisen Kotiteollisuuden keulahahmon suuntaan: ”Hynysen Jounil smokki jo kaulas, kuulin homielt rokki on haudas.”

Vuodesta 2006 musiikkia tehneen Mäk Gäliksen edellinen julkaisu on toissavuotinen Kiveä ja sämpylää -EP. SAHH julkaisee uudet kappaleet perjantaina 22. toukokuuta.