Uusi suomalainen levy-yhtiö Leibeli aloittaa toimintansa

Tuoreen labelin linja on rap- ja pop-painotteinen.

Suomalaiselle musiikkikentälle on saapunut uusi levymerkki, jonka takana on kokenut joukko alalla vaikuttavia osaajia. Hiukan lahtelaisen Levy-yhtiön hengessä uuden labelin nimeksi on annettu Leibeli.

Tuore lafka keskittyy ensisijaisesti rap- ja pop-musiikkiin. Levymerkin perustajakolmikon muodostavat Mats Takila, Tomi Tamminen sekä Heikki ”Heku” Anttonen.

Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen studiotoimintaa aikoinaan vetäneellä Mats Takilalla on ollut iso vaikutus suomalaiseen urbaaniin musiikkiin. Hänen ohjauksessaan ovat olleet esimerkiksi Pyhimys ja Mikael Gabriel, joiden albumeilla on myös kuultu Takilan tuotantoa. Lisäksi Takila on tuottanut lukuisia muitakin nimiä, joista isoimpana Cheekiä.

Tamminen taas on HMC Publishingin listoilla oleva helsinkiläinen biisinkirjoittaja ja tuottaja, jonka yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Mikael Gabriel, PastoriPike ja Anniina. Leibelillä Tamminen on kykyjenetsijä sekä yksi hovituottajista.

Kahden taustalla työskentelemiseen tottuneen osaajan lisäksi mukana on Heku, joka vaikutti vuosina 2008-2014 Flowboysfam-yhtyeessä. Spektin triplaplatinaa hipovaa Juna-hittiä kirjoittamassa ollut Heku toimii Leibelillä biisintekijänä ja headhunterina, mutta hänellä on myös kustannussopimus Kaiku Songsin kanssa.

Mats Takilan mukaan Leibelin perustaminen on ollut tapetilla jo noin kolme vuotta. Perustamiselle on ollut matkan varrella monia eri motiiveja, mutta varsinainen perustamispäätös tuli selkeästä tarpeesta.

– Olen musiikkiurallani tehnyt töitä monien hienojen artistien ja levy-yhtiöiden kanssa. Havaintoni on, että kun artistilla tulee sopimuskausi täyteen, kaikki eivät välttämättä halua heti uusia sopimusta. Moni päättää pitää niin sanotusti ”välivuoden” ja katsoa, miten artistiutta voisi kehittää omannäköisempään suuntaan.

Takila kertoo Leibelin eroavan perinteisestä levy-yhtiömallista siten, että artistien materiaalia julkaistaan kappale kerrallaan niin kauan kuin yhdessä tekeminen tuntuu molemmista osapuolista hyvältä. Leibelin artisteille ei siis tarjota pitkiä useamman levyn kattavia diilejä.

– Mikään ei ole niin karua kuin artisti, joka vain odottaa diilinsä loppumista, Takila toteaa.

Leibelin tulevat julkaisut jakelee Universal Music, jonka kanssa Takila on tehnyt vuosien ajan tiivistä yhteistyötä. Ensimmäisestä julkaisusta vastaa FIBO, jonka single Rakasta mua hitaasti tulee ulos perjantaina 24. huhtikuuta.