Uusi Gasellit-pitkäsoitto on kohta täällä – odottaessa kannattaa ottaa rennosti nelikon applikaatiolla

Tero Ahonen

Kokoonpanon hyvinvointiapplikaatio antaa viitteitä tulevasta albumista.

Viimeksi Xmiehen tuoreella remixillä kuultu Gasellit -kokoonpano on tehnyt uuden aluevaltauksen, sillä yhtye on julkaissut oman applikaation. Sovellus on nimeltään Gasellit ZEN ja sitä kuvaillaan hyvinvointiapplikaatioksi, joka tarjoaa uudenlaisen tavan rentoutumiseen sekä arjen haasteista irti päästämiseen.

Hyvinvointiapplikaation taustalla on tämänhetkinen maailmantilanne, jossa ihmiset joutuvat opettelemaan uusia toimintamalleja. Omalla applikaatiollaan Hätä-Miikka, Thube, Päkä ja Musa-Jusa tarjoavat harjoituksia, joiden avulla on mahdollista tavoittaa zenimäinen olotila muutamassa minuutissa.

– Viimeinen vuosi on ollut haastava koko maailmalle ja niin myös meille. Yritimme hakea helpotusta näihin omituisiin aikoihin lukuisin eri metodein. Polttelimme suitsukkeita, hiljennyimme kellumistankissa, kuuntelimme tiibetiläisten kannujen kilkettä Spotifysta ja osallistuimme porukalla virtuaalijoogaan. Kaikki tämä enemmän tai vähemmän huonolla menestyksellä, Gasellit kertoo tiedotteessa.

– Näistä epäonnistumisen kokemuksista sikisi ajatus siitä, että jos emme onnistu rauhoittumaan muiden ohjeiden avulla, ehkä meidän olisi syytä kehittää omat metodimme. Erään ideointisession jälkeen aloimme äänittää omia rentoutusharjoitteita ja huomasimme, että niiden kuuntelu todella helpotti omaa oloa, vaikka olimme mieltäneet itsemme toivottomiksi tapauksiksi. Tuntui, että saatamme olla jonkun suuremman äärellä ja päätimme lähteä luomaan alustaa, jolla muutkin voivat käyttää kehittämiämme harjoituksia, kokoonpano jatkaa.

Ihan uudella maaperällä nelikko ei ole, sillä esimerkiksi Rähinä loi jo viime vuosikymmenellä oman applikaationsa ja Pikku G jopa bisneksen niistä. Lisäksi Jyväskylässä on tällä hetkellä tekeillä RäppiÄppi, joka etenee vakaasti kohti prototyypin valmistumista toukokuun loppuun.

Sen sijaan hyvinvointiapplikaatiota ei todennäköisesti ole aiemmin toteutettu missään muussa maailmankolkassa rap-ryhmän toiveiden pohjalta. Poikkeuksellisen projektin kehitystyöstä vastasi kotimainen ohjelmistotalo NerdCloud.

– Gasellit lähtivät toteuttamaan hyvinvointiapplikaatiotaan uudenlaisella näkökulmalla, joten meidän uudenlaisena ohjelmistoyhtiönä oli luonnollista lähteä mukaan projektiin. NerdCloudin tekemisen malli sopii tähän erityisen hyvin, kun piti saada nopealla aikataululla huipputuloksia. Me olemme onnistuneet työssämme, kun loppukäyttäjä viihtyy applikaation parissa, kertoo NerdCloudin kaupallinen johtaja Ben Rozell.

Lisäksi Gasellit ZEN toimii innovatiivisena tapana markkinoida yhtyeen uutta albumia. Sen perusteella levy ilmestyy perjantaina 12. helmikuuta.

Applikaatio on nyt ladattavissa App Storesta ja myöhemmin Google Play Storesta. Mukana ovat seuraavat harjoitukset:

”Mielikuvaharjoitus – Lämpimien muistojen kautta tyyneyteen Hätä-Miikan kanssa”

”Hengitysharjoitus – Elimistön levollistaminen Thuben johdolla”

”Rentoutumisharjoitus – Kehon kokonaisvaltainen relaksaatio Päkän avustamana”