Uuden singlen julkaissut Matti8 ottaa Klangin Instagram-tilin haltuunsa

Samuli Vienola

Tuoreella singlellä fiittaa uusi nimi VxV.

Kuben luotsaaman Killah Recordsin ja Universalin yhteinen sainaus Matti8 on julkaissut toisen soolosinglensä. Töölön Ketterän toisen osapuolen uusin julkaisu kantaa nimeä ei vastuut, ja se pohjustaa tulevaa ROAD RAGE -albumia.

Uudella träkillä on mukana fiittaajana VxV. Nimen takaa löytyy tuottajana tunnettu Lameboy, joka on tuottanut Matti8:n edellisen boushi-singlen lisäksi esimerkiksi Cavallini & Shrty -kaksikkoa.

– Lameboy on tavalla tai toisella ollu mun levyn jokasessa biisissä mukana. Täs kyseisessä biisissä äijä oli nauhottaa mun räpit ja ku kävin torkkuu hetken studion sohvalla, se oli sniikisti nauhottanu oman versen. Pelkkä tokan verssun alku murhas biisin nii pahasti et pyysin vielä tokaa 8-baaria, Matti 8 kertoo fiitin taustoista.

Axel Kalan eli Axel Turusen ja Skywalkin tuottama träkki erottuu Matti8:n aiempaa linjaa melodisempana. Levy tulee kuitenkin kokonaisuutena olemaan todella suoraselkäinen rap-albumi.

– Alotin levynteon sillä kelalla, et nyt tehään 100 % putsi räppilevy. Luulin et levy oli jo valmis, ku sain Axel Kalalta ja Skywalkilta pari sairasta melodista biittiä. Päätin alkaa kokeilee laulujuttuja, eli niitä on muutama tulossa mut kans kunnon hyviä räppibängereitä.

Matti8 on useimmiten työskennellyt Töölön Ketterä -tutkaparinsa Handshakingin kanssa. Mutta onko soololevyn tekeminen loppujen lopuksi ollut niin erilaista?

– Onhan tää ollu erilaista ilman Handshakingin touchia, osaks hyvällä osaks pahalla. En ees yrittäny lähtee maalailemaan liikaa, koska taiteilua on tulossa jatkossakin Ketterän nimellä. Tää on nyt putsisti mun vaibia ja rehellistä fiilistelymusaa.

Matti8:n tekemisiä päästään seuraamaan myös Klangin Instagram-tililtä, jonka artisti ottaa haltuunsa tämän perjantain ajaksi. Tiedossa on todennäköisesti ainakin studiohommia karanteenin keskellä.

Kuuntele tuore ei vastuut alta. Kappaleen lyriikat löydät täältä.