Tuuttimörkö vaihtoi artistinimensä – samalla vaihtui myös levy-yhtiö

Lotta Blomberg

Ensimmäinen albumi uudella Ex Tuuttiz -nimellä julkaistaan toukokuussa.

Tuuttimörkö ei ole enää Tuuttimörkö, sillä Tuuttis tottelee tästä eteenpäin nimeä Ex Tuuttiz. Tähänastista tuotantoakaan ei pääse enää kuuntelemaan suoratoistopalveluissa Tuuttimörkö-hakusanalla, sillä aiemmat julkaisut on siirretty uuden aliaksen alle.

Samalla vaihtoon on laitettu myös levy-yhtiö. Monsp Recordsin kautta albumit On totta (2013) ja Kromihammas (2016) julkaissut Tuuttimörkö Ex Tuuttiz on nyt Johanna Kustannuksen listoilla.

– Nimen vaihtaminen merkitsee minulle vapautumista. Aloin tehdä Kromihampaan jälkeen uutta Tuuttis-levyä, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Olin täysin jumissa. Lopulta turhauduin tilanteeseen. Päätin ottaa Tuuttista tukasta kiinni ja riuhtaista kunnolla. Se ilmeisesti toimi! Jäljelle jäi vain hiustuppoa pitelevä Tuuttimörön kalpea, mutta hieman vapaampi aave, Ex Tuuttiz.

Ex Tuuttiz järjesti huippueksklusiivisen tiedotustilaisuuden nimenvaihdoksestaan. Tallenteen näet alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Uutta materiaalia kuullaan jo keskiviikkona 19. helmikuuta, kun artistin toukokuussa julkaistavalta albumilta ilmestyy ensimmäinen singlelohkaisu. Kappale saa heti julkaisunsa yhteydessä tuekseen visuaalit.

Singlen lisäksi Ex Tuuttizta tullaan kuulemaan lähiaikoina Eevil Stöön tulevalla 6LACK ALBUM -pitkäsoitolla, joka tulee ulos maaliskuun lopussa. Jo kaikkien aikojen ensimmäisellä Katakombi Recordsin julkaisulla eli DJ Kridlokkin Varaani-singlellä äänessä ollut artisti fiittaa raidalla nimeltä Kortteli on kuuma.

Tuuttimörkö ei ole ainoa kotimainen urbaanin musiikin tekijä joka on viime aikoina vaihtanut nimensä. Uutisoimme marraskuussa RONNIE-nimellä aiemmin tunnetun helsinkiläistulokkaan ottaneen käyttöönsä uuden Glayden-aliaksen. Samoin Kesken päätti cocktailkutsuefektin takia vaihtaa alkuvuodesta 2018 nimensä Kesuaksi. Nimenvaihdos jäi kuitenkin tilapäiseksi, sillä Sauruksen toinen osapuoli tiputti viime syksynä uuden EP:n taas Keskeninä.