Tuomio & Kone tekee paluun helmikuussa – uuden levyn tuotannosta vastaa lähes kokonaan Loasteeze

Tuomio & Kone Aerodome Festival -tapahtumassa kesällä 2018.
Loasteeze

Tiedossa on ysärihenkinen kokonaisuus.

Olarin tehonyrkki Tuomio & Kone julkaisee uutta materiaalia useammankin raidan edestä alkuvuodesta 2020. Kaksikon tulevan levyn nimi on Hyvät kannet hukkaan, ja se julkaistaan perjantaina 21. helmikuuta.

Tuomion mukaan uudella projektilla liikutaan suhteellisen minimalistisella linjalla soundimaailman suhteen. Kappaleiden tuotannosta vastaa suomalaisen hiphopin työmyyrä Loasteeze kahta raitaa lukuunottamatta.

– Käytännössä annettiin Amirille (Loasteeze, toim. huom.) sämplet ja se choppaili ne ja lisäs rummut ja bassot, Tuomio toteaa.

Loasteezen mukaan Tuomion ja Koneen toivomuksena oli, että biitit olisivat niin raakoja kuin mahdollista. Soundimaailmalla tavoiteltiin 1990-luvun alun henkeä.

– Mun mielestä saatiin sellanen hyvä, perinteitä kunnioittava paketti kasaan, Loasteeze sanoo.

Platalta lohkaistiin jo viime vuonna singleksi kappale nimeltä Potta, jolla fiittasi Kriso K. Lisäksi levyllä vierailevat Olarista KonisSetä Koponen, Raimo ja Ässä sekä itähelsinkiläisessä Memmy Possessa vaikuttanut Lerha.

Fiittaajista huomiota herättää etenkin Lerha, sillä Memmy-jäsentä ei ole kuultu vuosikausiin millään julkaisulla. Viimeeksi artisti oli mukana yli kymmenen vuoden takaisella Ville Kalliosta -debyytillä 100 x 200 mg.

Hyvät kannet hukkaan tulee ulos 3rd Rail Musicin kautta diginä, CD:nä ja vinyylinä. Kannen ja kappalelistan näet alta.

1. Intro
2. Firaabelihommia feat. Lerha
3. Kansakunnan kusitolppa
4. Stereotesti feat. Konis & Setä Koponen
5. Oksat pois
6. Potta feat. Kriso K
7. Onhan se selvä että otti aivoon feat. Ässä & Raimo