Tulokasartisti williamin singlellä fiittaa Justin Bieberin ja Juice WRLD:n albumeilla kuultu Clever

william on M-Eazy Musicin ja Sony Musicin sainaus.

Uutta aaltoa edustava william on oppikirjaesimerkki siitä, miten nopeasti asiat voivat sosiaalisen median aikakaudella edetä. Tulokkaan nimi ei todennäköisesti sano monellekaan vielä mitään, mutta jo tässä vaiheessa artistilupauksen kappaleella fiittaa isossa nosteessa oleva ulkomainen artisti.

Uuden aallon tekijöille tyypillisesti nousi pinnalle tapahtui SoundCloudiin ladattujen kappaleiden saatua huomiota. M-Eazy Musicin ja Sony Musicin listoille artistilupaus kiinnitettiin nopeasti hänen aloitettuaan musiikinteon luottotuottajansa Aition kanssa.

– Alotin tekee musaa kaks vuotta sitte. Suurimmat inspiraatiot salee Meek Mill, Chief Keef, Future ja Thugger. Mun saundii inspiroi varmaa eniten paljon nuorena kuunneltu Akon. Tutustuin Aitioon jossain riennois yhteisten tuttavien kautta ja se teki biittei ja sai mut innostumaa musiikin tekemisest, william kertaa.

Unettomuutta käsitelleen Demonit -esikoissinglensä william julkaisi viime kesänä. Sitä seuranneilla kappaleilla vierailivat kotimaiset tulokkaat Tactic L ja SKII6, mutta nyt vuorossa on ensimmäinen iso nimi Atlantin toiselta puolelta.

Uudella Penelope-kappaleella on mukana yhdysvaltalainen Clever, joka on rakentanut uraansa noin 15 vuoden ajan. Alabaman Gadsdenista kotoisin oleva räppäri ja laulaja tuli monelle tutuksi edesmenneen Juice WRLD:n viimevuotiselta Ring Ring -kappaleelta.

Cleveriä kuullaan myös esimerkiksi Justin Bieberin tuoreen Changes-albumin kappaleella Forever, jonka toinen vierailija on Post Malone. Mutta miten raumalaistulokas sai Cleverin kappaleelleen, jos maailman suosituimpiin lukeutuvat artistit ovat yhtä lailla kiinnostuneita hänestä?

– Tein Penelopen viime kesän lopul himas yksin, tein hookin ja versen jossain 20 minas ja sit Aitio miksas sen samana iltana. Sit laitoin demon äijil ja tuli ehdotus et jos koittais hoitaa tohon jonkun ulkomaalaisen featin. En halunnu ketää siihen aluks mut sit aattelin et ku olin fiilannu Cleverii jo jonkun aikaa sen autenttisen saundin takii ni se ois hullu saada siihen. Sit hustlattii se siihen ja nyt vuoden alus ku striimit on oikeesti nousus ni päätin droppaa ton biisin, sit tähdet osu kohdillee nii hyvi et se sai placementin Bieberin levylt viikko sen jälkee ku oltii laitettu biisi putkeen.

Tänä vuonna williamilta on lupa odottaa muitakin yhteistyökuvioita soolojulkaisujensa ohella. Debyyttialbumikin on luvassa syksyllä, kunhan M-Eazy Liven ja Skorpioni.liven keikkamyynnissä olevan artistilupauksen ensimmäinen festarikesä on takana.

Ennen tulevaa festarikesää william on mahdollista nähdä useammallakin klubikeikalla. Esimerkiksi ensi kuussa tiedossa on keikka ainakin Mosh Pit -tapahtumassa, joka järjestetään lauantaina 14. maaliskuuta Tampereen Social Clubilla. Osmonautin houstaamissa ja Töis-jengin TheoFuegon isännöimissä bileissä nähdään williamin lisäksi Skinny M, Aatuadolf ja DJ AC.